Grecia
Grecia
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Elenă că, pentru ziua de astăzi, 16 martie 2023, principalele sindicate elene au anunțat organizarea unei greve generale, cu o durată de 24 de ore.

Vor fi afectate transportul public terestru, cursele maritime și zborurile.

Companiile aeriene AEGEAN și OLYMPIC AIR nu vor opera cursele interne și internaționale, pasagerii afectați de anularea acestor zboruri urmând a fi contactați de operatorul aerian/agenția de ticketing, pentru a fi informați în legătură cu posibilitatea reprogramării cursei în altă zi, fără achitarea unor taxe suplimentare.

De asemenea, MAE transmite că, având în vederea organizarea, tot în cursul zilei de 16 martie 2023 a unei ample manifestații de protest pe fondul accidentului feroviar din data de 28 februarie 2023, cu potențial de a degenera în violențe.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

„Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români aflați permanent sau temporar în Republica Elenă să manifeste prudență și să evite deplasarea în zonele centrale ale capitalei elene”, transmite MAE.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Foto: Ilustrativ (www.pixabay.com)

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.