MQ-9 Reaper
MQ-9 Reaper
Două avioane rusești Su-27 au efectuat în această dimineață, o „interceptare nesigură și neprofesionistă” a unui avion MQ-9 fără pilot la bord al Forțelor Aeriene ale SUA, care opera în spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre, anunță Comandamentul Forțelor SUA din Europa.

În jurul orei 7:03 AM (CET), unul dintre avioanele rusești Su-27 a lovit elicea avionului MQ-9, ceea ce a determinat forțele americane să fie nevoite să aducă MQ-9 la sol în apele internaționale. De mai multe ori înainte de coliziune, avioanele Su-27 au aruncat combustibil și au zburat în fața MQ-9 într-un mod nesăbuit. Acest incident demonstrează o lipsă de competență, pe lângă faptul că este nesigur și neprofesionist, transmite U.S. European Command, citat de stiripesurse.ro.

Acest incident urmează un model de acțiuni periculoase ale piloților ruși în timpul interacțiunii cu aeronavele americane și aliate deasupra spațiului aerian internațional, inclusiv deasupra Mării Negre. Aceste acțiuni agresive ale echipajelor aeriene rusești sunt periculoase și ar putea duce la erori de calcul și la o escaladare neintenționată.

UPDATE

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Purtătorul de cuvânt al Securității Naționale a Casei Albe, John Kirby, a transmis marți, 14 martie, că SUA vor continua să opereze peste Marea Neagră și nu vor fi descurajate de incidentul în care a fost implicată drona americană, relatează CNN.

”Vom continua să zburăm și să operam în spațiul aerian internațional deasupra apelor internaționale. Marea Neagră nu aparține nici unei națiuni. Și vom continua să facem ceea ce trebuie să facem pentru interesele noastre de securitate națională în acea parte a lumii”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Securității Naționale a Casei Albe, citat de ziare.com.

El a subliniat că prezența dronelor americane în zonă nu este nouă.

”Am zburat constant peste acel spațiu aerian de un an”, a spus el, argumentând că nu există niciun motiv pentru a anunța Rusia înainte. ”Nu trebuie să avem un fel de check-in cu rușii înainte de a zbura în spațiul aerian internațional”, a spus oficialul american.

Sursa foto: wikipedia.org.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.