Sticla parfum
Parfumuri care conțin lilial, o substanță ce poate provoca efecte adverse grave, au fost găsite la un control al ANPC în magazine din București și Ilfov. În ultimele zile, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) București-Ilfov controlează firmele care vând produse cosmetice, în marile centre comerciale din regiune.

ANPC informează, vineri, că au fost descoperite la vânzare, de către comisarii CRPC București-Ilfov, o serie de nereguli, respectiv:

– comercializarea unor parfumuri care conțin substanța interzisă Butylphenyl Methylpropional (BMHCA), care poate afecta sănătatea consumatorilor, provoacând efecte adverse grave (n.r Cercetătorii vorbesc de efecte secundare precum infertilitatea), această substanță fiind notificată de diverse state membre UE, prin sistemul european de alertă rapidă pentru produse nealimentare periculoase – RAPEX.

– comercializarea unor produse cosmetice fără a avea înscrise, pe etichetă, toate informațiile prevăzute de lege, în limba română.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

– comercializarea unor produse fără a avea menționată data deschiderii în vederea stabilirii data durabilității minimale stabilită de producător sau folosirea unor testere cu data durabilității minimale depășită.

– comercializarea unor echipamente de joasă tensiune fără declarații de conformitate, la operatorul economic.

Până în acest moment, comisarii CRPC București-Ilfov au dat o amendă de 30.000 lei și au dispus:

– oprirea temporară de la comercializare a produselor cu deficiențe de informare, pe etichetă, până la remedierea acestora

– oprirea definitivă de la comercializare a sute de produse cosmetice care conțin substanțe interzise prin lege

– verificarea stocului de peste 20.000 de produse cosmetice de diferite sortimente, care ar putea conține substanțe interzise, pentru a le depista și a fi retrase de la comercializare

– oprirea definitivă de la utilizare a produselor cosmetice cu data durabilității minimale depășită

– interzicerea punerii la dispoziție a echipamentelor de joasă tensiune, fără declarații de conformitate.

Butylphenyl Methylpropional sau lilial este un compus chimic folosit des ca parfum în produsele cosmetice. Ingredientul fusese interzis de Uniunea Europeană din cauza îngrijorărilor legate de impactul asupra fertilității.

Sursa foto: Pixabay.com

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.