Ce a rămas în urma incendiului la Palatul Arhiepiscopal
Ce a rămas în urma incendiului la Palatul Arhiepiscopal
Arhiepiscopia Tomisului a fost amendată la finalul anului trecut de către Primăria Constanța, deoarece nu ar fi prezentat documente care să ateste că desfășoară lucrări la acoperișul mistuit de flăcări în incendiul izbucnit în data de 15 octombrie 2022.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au transmis că vor contesta amenda respectivă, deoarece o consideră ilegală. A fost menționată Legea 50/1991, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.

„Arhiepiscopia Tomisului va contesta amenda dată de către Primăria Constanța pentru că o considerăm ilegală din următorul motiv: Legea 50 obligă pe proprietarul unei clădiri de patrimoniu să ia măsuri de urgență pentru securizarea clădirii în situația unor amenințări. Suntem în condiții de iarnă, prin urmare, neavând acoperiș, clădirea este în pericol să se degradeze foarte mult”, transmit reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.

De asemenea, au mai menționat și că cererea pentru autorizarea unui acoperiș provizoriu a fost depusă încă din data de 24 decembrie, atât la Primăria Constanța, cât și la Ministerul Culturii și la Direcția Județeană de Cultură. Primăria a înregistrat documentația în data de 27 decembriși nici până astăzi Arhiepiscopia nu a primit autorizația pentru acoperișul provizoriu.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

„De aceea, noi încă din 24 decembrie am depus pentru autorizarea unui acoperiș provizoriu atât la Primărie, cât și la Ministerul Culturii, și la Direcția Județeană de Cultură documentația necesară pentru a fi avizată. Direcția Județeană de Cultură deja ne-a dat un aviz favorabil. Legea 50 spune că în situații de urgență se poate emite autorizație de construcție în trei zile. Primăria Constanța, deși a primit documentația pe 24, au înregistrat-o abia pe 27 decembrie, iar la data la care vorbim încă nu ne-au dat autorizație pentru acoperișul temporar. Prin urmare, noi ne aflăm pe de-o parte sub obligația Legii de a proteja clădirea în situații de intemperii, pe de altă parte Primăria trebuia, dacă voia, să ne autorizeze în trei zile și nu a făcut-o. De aceea socotim această amendă ilegală și o vom contesta”, transmite Arhiepiscopia Tomisului.

Foto: Arhivă

Citește și:

Arhiepiscopia Tomisului o contrazice pe Felicia Ovanesian în legătură cu situația Palatului Arhiepiscopal: „Acoperișul și podul clădirii au existat dintotdeauna acolo legal”

Incendiul de la Arhiepiscopia Tomisului a pus pe jar autoritățile: Ședințe în toate localitățile din județ pe tema securității la incendii

(VIDEO) Acoperişul Palatului Arhiepiscopal s-a PRĂBUȘIT în urma incendiului

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.