Asociația Viitorul Orașului Tău susține activitatea Asociației Studenților Mediciniști și a Tinerilor Medici Constanța A achiziționat și donat un bust de resuscitare
Asociația Viitorul Orașului Tău a achiziționat de la compania Liamed și a donat Asociației Studenților Mediciniști și a Tinerilor Medici Constanța un bust de resuscitare care le va fi de ajutor în derularea viitoarelor activități educative pe care asociația le va organiza în continuare. 

Joi, 28 aprilie, a avut loc ședința Asociației Studenților Mediciniști și Tinerilor Medici Constanța unde a participat și președintele Asociației Viitorul Orașului Tău, Ates Casimceali.

Cele două asociații au colaborat în nenumărate rânduri în organizarea de cursuri de prim ajutor, dar mereu manechinul pe care exemplificau manevrele de resuscitare era obținut prin bunăvoința Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

După parteneriatul de succes din 2021 dintre cele două ONG-uri în care au instruit sute de persoane în acordarea primului ajutor în proiectul care a presupus și dotarea orașului cu primele două defibrilatoare publice din Constanța, Asociația Viitorul Orașului Tău a decis să achiziționeze un bust de resuscitare de la compania Liamed pe care l-a predat studenților.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

„Această Asociație reunește deopotrivă studenți și medici, iar ultimii ani ne-au dovedit atenția pe care trebuie să o primească acest domeniu. Sute de absolvenți ai Universității Ovidius pornesc în carieră medicală, dar cei mai activi, empatici și deschiși dintre ei aleg să se implice pe timpul studenției în ASMTMC. Am fost, sunt și voi rămâne adeptul acțiunilor civice, motiv pentru care am toată știmă pentru tinerii care își fac timp pentru voluntariat! Poate dacă mai mulți dintre noi am învața să întindem o mâna de ajutor sau măcar să susținem verbal adolescenții, aceste gesturi ar conta în alegerea lor de a părăși  orașul sau țară. Cursurile de prim ajutor sunt deosebit de importante, dar din păcate prea puțini dintre noi stim să gestionăm acele clipe tensionate. Mi-aș dori o formă standardizată, cuprinsă în programa școlară, iar toți elevii să parcurgă cel puțin de trei ori aceste cursuri în cei doisprezece ani de școală, acest lucru ar spori siguranță tuturor pe stradă!”, a declarat Ates Casimceali, inițiatorul acestui parteneriat.

Președintele ASMTMC, Nica Geo-Răzvan a precizat: „Consider că acordarea primului ajutor este una dintre aptitudinile pe care orice persoană ar trebui să și-o însușească. O intervenție promptă și corectă a salvatorului poate face deseori diferența dintre viață și moarte. Prin colaborarea dintre Asociația Studenților la Medicină și Tinerilor Medici din Constanța și Asociația Viitorul Orașului Tău, facem împreună un pas important în educarea cât mai multor persoane în această direcție, ușurând totodată și muncă echipajelor de urgență.”

„Apreciem susținerea Asociației Viitorul Orașului Tău. Cu ajutorul acestui manechin vom putea instrui cât mai multe persoane în acordarea ajutorului în caz de urgență. Sperăm la o colaborare de lungă durata cu Asociația V.O.T. prin care să ajutăm la dezvoltarea orașului nostru.”, a declarat Yener Ibadula, membru și trainer ASMTMC.

„Cursurile de prim ajutor cu deschidere pentru publicul larg reprezintă un avantaj atât pentru salvator, care poate fi reprezentat de orice persoană, ce cunoaște un minim de măsuri de prim ajutor, cât și pentru victima, întrucât orice minut scurs de la incident scade dramatic șansele de supraviețuire. Astfel, înțelegând necesitatea, ASMTMC în colaborare cu Asociația VOT, doresc să fie un pilon în mijlocul societății, alături de alte entități cu scop comun, și să ofere cursuri de prim ajutor tinerilor, fiind conștienți de numărul mare al acestora și setea avidă de ajutor și informare. De aceea este necesar că orice persoană să cunoască măsurile de prim ajutor, când și cum să intervină pentru a fi un real folos, ci nu pentru a agrava sau înrăutăți starea victimei. Salvator poate fi oricine, de asemenea și victima, în orice context, moment sau situație. De aceea dorim și sperăm să aducem un aport și un sprijin autorităților și societății prin instruirea Tinerilor în manevrele de baze pe care le pot aplică după însușirea lor.”, a precizat Boncu Simona, Vicepreședinte ASMTMC – Relații externe.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar