Un apel la 112 alarma, pe 23 iunie 2022, forțele de poliție precum și cadrele medicale: un bărbat intrase în sala de judecată în care se afla fosta lui concubină și o tăiase pe aceasta pe față, ADÂNC, cu un cutter.

Potrivit anchetatorilor, în sală se aflau peste 10 persoane: judecătorul, grefiera, avocați și justițiabili, așteptând să fie strigată cauza. Bărbatul a venit, încet, pe la spatele fostei iubite “cu intenția de a-i produce un prejudiciu estetic grav și permanent, a agresat-o fizic pe aceasta, în sensul că a tăiat-o cu o lamă tip cutter, pe care o avea asupra sa, în zona obrazului drept, provocându-i acesteia o plagă cu lungimea de aproximativ 10 cm, leziune care necesită pentru vindecare 16-18 zile de îngrijiri medicale, acțiune care a generat, de asemenea, o stare de temere și indignare în rândul celorlalte persoane prezente, tulburând astfel ordinea și liniștea publică”, scriu procurorii în rechzitoriu.

La fața locului au ajuns, rapid, medicii, dar și polițiști și jandarmi, aceștia din urmă imobilizând agresorul și băgându-l în dubă.

După câteva zle, femeia a fost audiată, ocazie cu care a povestit că îl cunoștea pe agressor din 2011, din 2015 locuind împreună. Cei doi au și un copil, născut în 2018. Anii care au trecut au stricat relația celor doi: bărbatul a început să frecventeze sălile de joc, lipsa banilor ducând la interminabile certuri și discuții. Bărbatul nu a lovit-o niciodată, spune femeia, însă presiunea psihică asupra ei a fost foarte mare. Din cauza geloziei, bărbatul nu a mai lasat-o să se ducă la muncă.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Ca să pună capac situației, victima a aflat că iubitul ei fusese cercetat pentru proxenetism. În urma unui scandal monstru, bărbatul a dat-o afară din casă, cu copilul în brațe, amenințând-o că ”o calcă pe cap”. Ulterior, după o lună, cei doi s-au împăcat, deoarece inculpatul a insistat, spunând că își va schimba comportamentul, lucru care nu s-a întâmplat.

Pe 1 mai 2021, victima a plecat cu cel mic în apartamentul părinților săi, iar bărbatul, rămas singur în locuință, a făcut praf mai multe lucruri. Beat și pus pe scandal, acesta a venit de mai multe ori la ușa părinților femeii. Pe 5 mai 2021, aceasta obținea un ordin de protecție, urmat de alte două, identice.

Agresiunile asupra femeii s-au amplificat: fostul concubin a postat pe Facebook numărul de telefon al femeii, conversații private dintre ei, iar copilașul a fost, la rândul lui, jignit public.

Pe 23.06.2022, femeia se afla împreună cu avocata ei, în incinta Judecătoriei Constanța, unde cerea autoritatea părintească exclusivă, precum și stabilirea domiciliului minorului, moment în care agresorul s-a apropiat de cele două, fiind repede îndepărtat de avocată.

În sala de judecată, așteptând să fie strigat dosarul, bărbatul s-a așezat în spatele fostei concubine, fiind, din nou, îndepărtat de avocata care avea ordinul de protecție asupra ei. Conform victimei, a observant că este furios. Acesta a prins-o cu palma de obrazul stâng pentru a nu se mișca, apoi “cu o lamă de cutter, pe care persoana vătămată a văzut-o ulterior, a tăiat-o pe aceasta pe obrazul drept. Potrivit declarației, persoana vătămată a simțit momentul în care inculpatul a apăsat cu vârful lamei pe colțul gurii și a tras spre ureche, apăsând continuu, pentru a produce o tăietură adâncă“, spun anchetatorii.

Omul o amenințase, de mai multe ori, că dacă se vor despărți, o va mutila, că o va tăia pe față, o va tunde cheală și, în ultimele două luni, i-a spus că o va tăia cu cutter-ul. Ca și cum nimic nu se întâmplase, bărbatul a așteptat, calm, să fie săltat de jandarmi, iar victimei i-a fost acordat primul ajutor.

Judecătorii constănțeni l-au condamnat pe agresor la 7 ani și 4 luni de închisoare și plata sumei de 101.290 de lei către partea civilă, cu titlu de despăgubiri civile, 1.290 daune materiale și 100.000 de lei daune morale.

Bărbatul a făcut apel: următorul termen se va judeca vineri, 26 mai 2023, la Curtea de Apel Constanța.

OBSERVAȚII:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

(FOTO/VIDEO) O femeie a fost tăiată pe față în sala de judecată a Tribunalului Constanța

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.