Poșta Română
Poșta Română
Poșta Română confirmă că este din nou victima unui atac cibernetic care îi vizează pe deținătorii cardurilor de energie. Aceștia sunt avertizați să nu deschidă fișiere de tip .zip trimise în atașamentul unor e-mailuri ce par a fi trimise de Poșta Română.

Răspunsul Poștei Române a fost dat în urma solicitării economica.net. Persoanele vulnerabile care au primit carduri de energie de la Guvern sunt în pericol de a fi victime ale atacurilor de tip phishing, în contextul în care sistemul informatic al Poștei Române, prin care se pot realiza plăți  pentru facturile la utilități, a fost atacat de infractorii cibernetici.

Unul dintre posesorii de carduri de energie a declarat, pentru economica.net, că, pentru a face plata online pe site-ul Poștei Române a completat un formular cu o serie de date personale, printre care și adresa de e-mail. Ulterior, acesta a primit din partea Poștei un e-mail despre care a crezut inițial că este confirmarea plății efectuate.

Mesajul era de tip .zip. Suspectând că ceva nu ese in regulă, beneficiarul cardului a sunat la biroul de Relații Clienți al Poștei. Din păcate, angajata de la telefon a transmis că, dacă scrie Poșta Română în e-mail, atunci este un e-mail de la Poșta Română.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

O eroare impardonabilă, însă, pentru că, ulterior, Poșta a remis următorul comunicat: „E-mailul este de tip phishing  pentru că Poșta Română nu solicită astfel de date personale și nu transmite fișiere de tip .zip. În plus, adresa de email nu este una oficială a companiei. Atragem atenția clienților că Poșta Română nu comunică decât prin intermediul adreselor oficiale de e-mail (suportclienti@posta-romana.ronoreplay@posta-romana.ro și nu solicită clienților să furnizeze date cu caracter personal, informații bancare confidențiale referitoare la conturile personale, numere de card sau coduri PIN și nici efectuarea de plăți online ale unor taxe vamale”, au transmis oficialii Poștei Române.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.