Carduri bancare
Carduri bancare
Un bărbat din Brăila a sustras diverse sume de bani de pe două carduri, unul dintre acestea a fost văzut într-o postare pe Facebook, iar celălalt era pierdut în parc, potrivit Adevărul.ro.

În data de 29 noiembrie, Tribunalul Brăila l-a condamnat pe C. L. la doi ani de închisoare cu suspendare pentru acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, însă decizia instanței nu este definitivă.

În data de 29 martie 2019, un bărbat în vârstă de 58 de ani a sesizat Poliția cu privire la faptul că în data de 22 martie 2019 şi-a pierdut sau i-a fost sustras cardul bancar deschis la ING Bank.

În data de 27 martie 2019, în urma interogării aplicaţiei „home banking” a constat efectuarea a opt tranzacţii frauduloase cu cardul respectiv. Tranzacțiile au fost efectuate către platforma „Superbet.ro”, fiindu-i sustrasă din cont suma de 800 lei.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Polițiștii au aflat că deținătorul cardului, după ce a descoperit lipsa acestuia, a postat pe Facebook un anunţ privind cardul pierdut. Anunţul era însoţit de două fotografii ale cardului în care se puteau distinge numele şi prenumele deţinătorului, precum şi numărul cardului şi codul CVC.

Inculpatul C. L. a văzut postarea de pe Facebook și s-a gândit să parieze online la Superbet, folosind numărul cardului respectiv.

Peste câteva zile, după ce bărbatul de 58 de ani a sesizat Poliția cu privire la dispariţia cardului, acesta a fost blocat de către bancă. La scurt timp, C.L. a primit o notificare telefonică de la compania Superbet, care îl anunţa că îi fusese blocat contul de pariuri.

Card pierdut, folosit pentru achiziționarea produselor din benzinării

Peste câteva luni, C.L. a repetat isprava cu un alt card pierdut. În noaptea de 16 spre 17 noiembrie 2019, un alt brăilean a reclamat la Poliție că și-a pierdut portofelul în parcul Monument din Brăila, iar cardul care se găsea în acesta a fost folosit pentru plata unor produse achiziţionate din două benzinării.

Polițiștii au stabilit că bărbatul care și-a pierdut portofelul s-a întors în parc pentru a-l căuta. Un trecător l-a anunțat că bunul fusese ridicat de un bărbat, care l-a luat și s-a urcat apoi într-o mașină. La scurt timp, bărbatul a început să primească mesaje pe telefonul mobil, prin care era anunțat de banca care emisese cardul că fuseseră efectuate mai multe plăți la două benzinării din oraș.

În timp ce se îndrepta spre una dintre benzinării cu mașina, a observat un autovehicul care corespundea descrierii și l-a urmărit, iar când acesta s-a oprit, a anunțat Poliția. C.L. și-a recunoscut ulterior faptele în fața instanței și le-a returnat banii păgubiților.

Ce spun judecătorii:

„Inculpatul nu are antecedente penale, nu s-a sustras de la urmărire penală ori judecată, nu a încercat zădărnicirea aflării adevărului ori a identificării şi tragerii la răspundere penală a autorului sau a participanţilor astfel încât instanţa are convingerea că scopul pedepsei poate fi atins şi fără executarea de către acesta a pedepsei aplicate”, au motivat judecătorii condamnarea bărbatului la o pedeapsă cu suspendarea executării.

Sursa: www.adevarul.ro

Foto: Ilustrativ (www.pixabay.com)

Citește și:

Patru constănțeni, reținuți de polițiști, după ce au furat mai multe portofele și au efectuat plăți cu cardurile victimelor

Publicitate
The Laundry Box Servicii de spalare profesionala textile covoare livrare ridicare gratuite v1

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.