Banca Națională a României va lansa, în această toamnă, prima bancnotă pe care apare chipul unei femei. Este vorba despre o bancnotă în valoare de 20 de lei care o va ilustra pe Ecaterina Teodoroiu, eroină în Primul Război Mondial.

Anunțul a fost făcut pe contul său de socializare de europarlamentarul Corina Crețu:”Am aflat cu bucurie faptul că în această toamnă – să sperăm, după multe amânări – Banca Națională a României va lansa prima bancnotă cu portretul unei femei reprezentative pentru istoria țării.

Cu această ocazie, România va marca un moment important în încurajarea afirmării femeilor și în recunoașterea contribuției substanțiale pe care au avut-o în diferite momente ale istoriei”.

BNR a întenționat încă din anul 2019 să lanseze această bancnotă care să o celebreze pe Ecaterina Teodoroiu însă din cauza pandemiei a amânat aceste planuri.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

BNR afirma atunci că alegerea imaginii Ecaterinei Teodoroiu are o dublă semnificație. Banca Națională a României susține astfel preocupările pentru consolidarea egalității de gen, în linie cu inițiativele altor bănci centrale din lume.

De asemenea, BNR marchează încă o dată împlinirea Centenarului României Mari (2020), onorând imaginea unui erou al Marelui Război de Reîntregire.

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!