Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a explicat cum ne vom da seama când se va sfârși epidemia: dacă se va menține un indice de transmitere a coronavirusului scăzut, sub 1%, am putea discuta despre încheierea epidemiei.

De asemenea, profesorul Rafila a menționat că pentru a ne apropia de încheierea epidemiei de coronavirus trebuie să purtăm măști de protecție.

„Trebuie să menținem acest indice de transmisie sub 1 sau să se nu depășească în mod obișnuit, pentru că, atunci numărul de cazuri va scădea și putem discuta despre închiderea acestei epidemii. Ca să poți să ai astfel de perspective, trebuie ca indicele de transmisibilite să fie la valori mai mici, 0,6-0,7, astfel încât să speri că într-un interval poți să discuți despre eliminarea transmiterii într-o țară. Nu există măsuri perfecte care să evite orice posibilitate de transmitere a infecției, așa cum nu există siguranță pentru orice activitate umană. Sunt studii care arată că dacă masca de protecție e utilizată de 90% dintre persoane, circulația virusului, în câteva săptămâni se oprește. Dacă 80% respectă sau utilizează corect masca, lucrurile staționează și dacă mai puțin de 80% o utilizează corect, numărul crește.”, a declarat Rafila la Digi24, scrie gândul.ro.

Citește și:

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Cum se confecţionează o mască de protecţie din şerveţele de hârtie, bumbac sau tifon

Ce reguli trebuie respectate în saloanele de cosmetică, după 15 mai

Din 15 mai va fi instituită starea de alertă. Ce înseamnă asta

Lista posibilelor măsuri de relaxare care vor fi aplicate după ridicarea stării de urgență în România

Măști reutilizabile cu mesaje creștine confecționate de maicile Mănăstirii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Lipnița pot fi achiziționate online

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar