Percheziții DIICOT
Percheziții DIICOT
În cursul zilei de ieri, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, împreună cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R. au efectuat 12 percheziții domiciliare.

Perchezițiile s-au desfășurat pe raza municipiului București și a județului Ilfov, într-o cauză vizând destructurarea a două grupuri infracționale organizate, specializate în comiterea infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de droguri de mare risc.

Începând cu luna iunie a anului 2021, trei inculpați (doi cetățeni români și unul de origine spaniolă) au construit un grup infracțional organizat, în scopul exploatării personale a unei persoane vătămate, prin obligarea la practicarea prostituției în Spania.

La începutul lunii septembrie a anului 2020, unul dintre inculpați a recrutat prin inducere în eroare (metoda „loverboy”) o persoană vătămată. Aceasta a fost transportată în Spania și dusă în imobilul celui de al doilea inculpat, fiind obligată să practice prostituția.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Sumele de bani obținute erau însușite în totalitate de cei doi inculpați, pentru ca victima să fie menținută într-o continuă dependență.

Cetățeanul spaniol a fost atras ca membru constituent în luna iunie 2021. Acesta a pus la dispoziție conturile bancare în vederea depozitării sumelor de bani obținute din exploatare.

Trafic de droguri de mare risc

Începând cu luna februarie 2022, trei inculpați au construit un grup infracțional organizat în scopul comiterii infracțiunii de trafic de droguri de mare risc. Acest grup a acționat coordonat până în luna septembrie, anul 2022, primind ajutorul altor doi membri.

Drogurile erau fost procurate de membrii grupului din Cartierul Ferentari și transportate apoi la un imobil folosit de aceștia. Drogurile erau porționate și vândute consumatorilor de pe raza municipiului București.

De asemenea, drogurile de mare risc, în special heroina, au fost expediate către două penitenciare în vederea aprovizionării deținuților.

Bani proveniți din activitatea infracțională, cântare de mare precizie și droguri

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au fost conduse, în vederea audierii, 21 de persoane. Cinci dintre acestea se aflau în stare de detenție în urma unor condamnări la pedeapsa cu închisoarea.

În urma perchezițiilor, domiciliare efectuate în cauză, au fost descoperite și ridicate, în vederea indisponibilizării sume de bani provenite din activitatea infracțională, cântare de mare precizie, dar și droguri de risc și de mare risc (heroină).

Procurorii DIICOT au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de 12 inculpați.

În cursul zilei de astăzi, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a 17 inculpați (dintre care, trei arestați în alte cauze și doi în lipsă).

Acțiunea a fost desfășurată cu ajutorul sprijinului polițiștilor din cadrul Direcției de Investigații Criminale- I.G.P.R., Brigăzii de Combaterea Criminalității Organizate București, Institutului Național de Criminalistică, D.G.P.M.B. – Serviciul Criminalistic, I.P.J. Ilfov – Serviciul Criminalistic, precum și al jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și Biroul Tehnic de Criminalistică din cadrul DIICOT – Structura Centrală.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție, se arată în informare.

Foto: www.diicot.ro

Citește și:

Dark-web, criptomomede și trafic de droguri: Patru indivizi reținuți de procurorii DIICOT în această cauză

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.