Control - Poliția de Frontieră
Control - Poliția de Frontieră
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă și inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea au descoperit în Portul Constanţa, în patru containere sosite din China, peste 15.400 de articole vestimentare, jucării şi încălţăminte.

Acestea aveau o valoare totală de aproximativ 3.900.000 lei și erau inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală.

În data de 12 ianuarie 2023, o echipa comună formată din polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea a efectuat acțiuni de control la patru containere încărcate cu bunuri, sosite din China, având ca destinatari societăţi comerciale din România, Republica Moldova şi Ucraina.

„În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau 5.400 de căciuli, 2.600 de perechi de ciorapi, 6.240 de jucării şi 1.200 perechi de încălţăminte toate inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală”, se arată în comunicatul transmis de Garda de Coastă.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 3.900.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulație a unui produs ce poartă o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale.

Citește și:

Jucării „LEGO”, ochelari de soare și curele de ceas CONTRAFĂCUTE de 1.890.000 lei, descoperite de inspectorii vamali constănțeni

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.