Simona Halep
Simona Halep
Sursele de contaminare care au cauzat prezența medicamentului Roxadustat în singurul test pozitiv prelevat Simonei Halep în data de 29 august, după meciul pierdut în primul tur la US Open au fost identificate de agenția franceză de toxicologie și farmacologie angajată de sportivă.

Au fost identificate surse accidentale de compuși care depășesc criterile de puritate ale substanțelor înscrise pe etichetele produselor vitaminizante și minerale administrate de sportiva din România, produse și ambalate într-o fabrică de medicamente, în suplimentele nutritive utilizate de Simona Halep.

Compoziția, caracteristicile de fabricație, prezentarea și etichetarea suplimentelor sunt neconforme și au modificat produsele ingerate de sportivă.

Agenții investigatori și experții bio-farmacologi au testat în centrele specializate acreditate de Laboratoire Antidopage Français (LADF) produsele folosite de tenismena din Constanța inclusiv prin „Nutrition Genome”, metodă care relevă analiza nutrigenomică, adică răspunsul organismului Simonei la nutrienți, printre care: relația dintre genele specifice și alimentație, propriul metabolism, mediul de viață și concurs precum și predispozițiile individuale.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Ce arată rezultatele de laborator:

Rezultatele de laborator relevă prezența minimală a Roxadustat-ului ca sursă de metabolit sau marker în proba de urină prelevată lui Halep în laboratorul Centrului Național de Tenis al Statelor Unite (USTA) aflat la Flushing Meadows, New York.

De asemenea, cercetările de laborator arată și riscurile în linia de producție și contaminarea produselor ingerate de sportivă. Evaluate riscului, în cazul suplimentelor nutritive care nu se eliberează cu prescripție medicală, este responsabilitatea tenismenei.

Pe baza acestor documente certificate de toxicologii moleculari francezi, Simona Halep a solicitat „Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului” o audiere sumară de urgență care să aibă loc înaintea dispozițiilor cu martorii la Tribunalului Independent de la Londra.

Foto: Facebook

Sursa: www.prosport.ro

Citește și:

Mister elucidat: S-a aflat ce conținea sticluța din care a băut Simona Halep la US Open

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.