Astăzi, municipiul Tulcea este gazda unui seminar internațional care are ca temă agricultura ecologică văzută ca un pilon de susținere al Turismului Responsabil în Delta Dunării. 

“Tulcea vine cu o bază solidă în acest context al agriculturii ecologice în Delta Dunării. Este zona cu cea mai mare suprafață de teren din țară certificată ecologic, 73.000 hectare”, a declarat președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, Cătălin Țibuleac la deschiderea evenimentului la care sunt invitați numerosi parteneri și investitori germani, printre care Christian Wulff, fostul președinte al Republicii Federale Germania. Acesta a atras atenția asupra importanței procesării produselor agricole ecologice pentru atragerea de plus-valoare. 

Agricultura ecologică și turismul fac parte din strategia de dezvoltare a județului Tulcea. Combinând aceste două ramuri, viitorul județului va fi asigurat, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, în deschiderea conferinței Agricultura ecologică – pilon de susținere a turismului responsabil în Delta Dunării.

La Tulcea există singurul cluster pe certificări eco din România, Cluster Bio Danubius. “Ne putem mândri ca este primul Cluster pe certificări ecologice și singurul din regiunea sud est. Vom coagula  eforturile la nivel regional cu zona culturală, pe zona dezvoltării industriei creative. Vrem să ne conectam cu clustere în domeniul agriculturii ecologice din Europa”, a declarat Costin Limanu, manger internaționalizare BIO Danubius.

Alimentul este liantul dintre agricultura ecologică și turism

În contextul înființării punctelor gastronomice locale, idee care aparține Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării și a ambasadorului Deltei Dunării, Ivan Patzachin, în cadrul seminarului s-a discutat despre acest aspect: “Alimentul este elementul de conexiune firească. Trebuie să fie calitativ, nativ și sigur din punct de vedere sanitar veterinar. Ivan Patzachin este inițiatorul unei idei pe care noi am preluat-o, am dezvoltat-o și am extins-o la nivel național, aceea legată de înființarea punctelor gastronomice locale. De luni vor intra pe site-ul DSVSA în procesul de transparență decizională și urmează să emitem un ordin în acest sens. Specificul zonei este generator de specific românesc. Are menirea de a valorifica produsele gospodărești, activitatea casnică și specificul local. De la Tulcea a pornit acest concept de care avem nevoie la nivel național. Este un concept de pionierat și la nivel comunitar”, a declarat Geronimo Brăescu, președintele DSVSA.

Știre în curs de actualizare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.