Laguna Razim-Sinoe
Laguna Razim-Sinoe
În complexul Razim – Sinoe, „patria șalăului”, în primele nouă luni ale anului, s-au capturat aproximativ patru tone de șalău, potrivit datelor oficiale primite de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) de la punctele de primire a peștelui din rezervație.

Guvernatorul Deltei, Gabriel Marinov, a declarat, pentru Agerpres, că, în ciuda secetei din acest an, punctele de debarcare și centrele de primă vânzare a peștelui din Delta Dunării nu arată o scădere dramatică a capturilor pescarilor, dar sursa piscicolă din mediul natural a scăzut.

Cantitatea de pește capturată în ape naturale este din ce în ce mai scăzută

„Dacă ar fi să ne uităm pe capturile declarate până în luna septembrie per total an, vom vedea că acestea se înscriu cu mici excepţii în capturile declarate an de an. (…) Ce e de remarcat este faptul că în toate zonele de pescuit cantitatea de peşte capturată în ape naturale este din ce în ce mai scăzută”, a afirmat Marinov.

De asemenea, acesta a atras atenția asupra „scăderii drastice” a capturilor de șalău din complexul lagunar Razim-Sinoe, zonă cunoscută drept „patria șalăului”.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

De la începutul anului, în zona Razim-Sinoe s-au prins doar patru tone din această specie, cantitate de cel puțin trei ori mai mică, comparativ cu alți ani.

Se înregistrează scăderi drastice și în cazul speciei de plătică

„De câţiva ani, ARBDD şi Institutul Naţional Delta Dunării populează cu şalău complexul lacustru şi încercăm să facem acelaşi lucru de anul viitor şi cu plătica la care se înregistrează scăderi drastice ale capturilor, mai ales că se ştie că plătica reprezintă sursa de hrană pentru şalău”, a menţionat guvernatorul Deltei.

Însă, cu toate acestea, conducerea ARBDD a dat asigurări că pescarii din zonă își vor desfășura în continuare activitatea.

Sursa: www.agerpres.ro

Foto: Facebook

Citește și:

Pescuitul la năvod, în pericol: Folosirea lotcilor în Delta Dunării va fi interzisă din 2023

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.