Captură record la Constanța de substanțe dopante
Captură record la Constanța de substanțe dopante
Unul dintre suspecții arestați ieri, în dosarul perchezițiilor domiciliare, în urma cărora au fost confiscate peste 5 milioane de comprimate și 51.000 de fiole de anabolizante, a fost arestat pentru 30 de zile. În schimb, judecătorii au decis punerea în libertate și cercetarea sub control judiciar a suspectei reținute tot ieri.

În urma efectuării a 36 de percheziții domiciliare, la data de 10 februarie a.c., de polițiștii din Constanța, au fost descoperite și ridicate, în vederea indisponibilizării, 220 de baxuri, în care se aflau 5.245.960 de comprimate și 51.557 de fiole, ce conțin substanțe dopante, în valoare de aproximativ 3.000.000 de euro.

Totodată, au fost descoperite aproximativ 470 de pachete de țigarete netimbrate, precum și 28.000 de lei, 14.700 de euro, 1.500 de lire turcești, 640 de dolari și 120 de lire englezești.

Două dintre acestea, respectiv un bărbat, de 31 de ani, și o femeie, de 29 de ani, au fost reținute, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fabricarea, producerea, experimentarea, preparea, procesarea, tranformarea, oferirea, distribuirea, vânzarea, punerea în vânzare, administrarea, livrarea cu orice titlu, trimiterea ori alte operațiuni privind circulația substanțelor dopante cu grad de mare risc și a produselor care conțin substanțe dopante cu grad de mare risc, fără drept.

Publicitate
Energia Residence cartier rezidential apartamente de vanzare imobiliare Constanta dezvoltator imobiliar

Cele două persoane au fost conduse și încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Iată minuta judecătorilor:

Admite în parte propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. Dispune arestarea preventivă a inculpatului E C I, cu antecedente penale, cercetat pentru săvârșirea infracţiunii de fabricarea, producerea, experimentarea, prepararea, procesarea, transformarea, oferirea, distribuirea, vânzarea, punerea în vânzare, administrarea, livrarea cu orice titlu, trimiterea ori alte operaţiuni privind circulaţia substanţelor dopante cu grad de mare risc şi a produselor care conţin substanţe dopante cu grad de mare risc, fără drept, (două acte materiale),pentru o perioadă de 30 zile, cu începere de la data de 11.02.2024 și până la data de 11.03.2024 inclusiv. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului.

Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța privind luarea măsurii arestării preventive față de inculpata R D, fără antecedente penale, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la fabricarea, producerea, experimentarea, prepararea, procesarea, transformarea, oferirea, distribuirea, vânzarea, punerea în vânzare, administrarea, livrarea cu orice titlu, trimiterea ori alte operaţiuni privind circulaţia substanţelor dopante cu grad de mare risc şi a produselor care conţin substanţe dopante cu grad de mare risc, fără drept, (două acte materiale). Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatei R D, dacă nu este reţinută sau arestată în altă cauză. Dispune luarea faţă de inculpata Ruşa Diana a măsurii preventive a controlului judiciar, prevăzută de art. 211 C.proc.pen., pe o durată de 60 de zile, până la data de 10.04.2024 inclusiv.

Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 11.02.2024, ora 18.40.

 

Citește și:

(FOTO) Captură RECORD la Constanța: Substanțe dopante de trei MILIOANE de euro, CONFISCATE după 36 de percheziții

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.