Tribunalul Constanța
Tribunalul Constanța
Dublu dosar la Tribunalul Constanța, în care sunt implicați 15 inculpați, alături de ANAF București – Direcția Generală Juridică, parte civilă și alte două persoane D.S. și D.C. – părți responsabile civilmente.

În urmă cu trei ani, pe 07.03.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 15 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc, efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive și deținere de bunuri sau mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă.

Procurorii DIICOT spun că, în perioada ianuarie 2018 – martie 2020, pe raza județului Constanța, s-a constituit un grup infracțional organizat specializat în procurarea și punerea în vânzare, pe raza municipiului Constanța, de cannabis și substanțe psihoactive noi.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că membrii grupării ar fi procurat substanțele susceptibile a avea efecte psihoactive din China, utilizând aplicații criptate, iar pentru a împiedica identificarea acestora, au efectuat comenzile pe numele unor persoane care nu aveau legătura cu gruparea infracțională.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

La data de 06.03.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Constanța au efectuat 36 de percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 150 de grame de cannabis, peste 100 de comprimate de medicamente cu regim special, 9 ghivece cu plante de cannabis, 8.904 de țigarete de contrabandă 3 laptopuri, 71 de telefoane mobile, 5 cartele SIM, 2 cântare electronice de mare precizie, 9 grindere și sumele de 13.370 de lei și 850 de euro.

La data de 08.03.2020, cei 15 inculpați au fost prezentați Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Dosarul tergiversează de mai bine de trei ani: au fost circa 24 de înfățișări în fașa judecătorilor de a Tribunalul Constanța. Între timp, inculpații au înaintat și un alt dosar de verificare a măsurilor asiguratorii, dorind ca judecătorul să identifice noi probe care să îi ajute în proces.

Ambele dosare au termen de judecată data de 4 aprilie 2023.

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.