Mită
Mită
Pe 26 ianuarie 2022, un echipaj de poliție, format din doi agenți șef, din cadrul Secţiei Regionale de Transporturi Constanţa – Postul de Poliţie Transporturi Feroviare, opreau, la un control de rutină, o mașină. Șoferul se dădea jos și o rupea la fugă…

Potrivit declarațiilor polițiștilor, conducătorul a oprit brusc autoturismul pe axul drumului, la aproximativ 5 metri de trecerea la nivel cu calea ferată şi a rupt-o la fugă. Polițiștii l-au prins, însă, în scurt timp.

Verificând actele șoferului, oamenii legii au constat că acesta nu avea permis pentru nicio categorie de vehicule. Individul a recunoscut acest lucru și a trecut, imediat la promisiuni. A început să le ofere polițiștilor bani frumoși, dar și servicii: sticle cu whisky și chiar… pește. Durerea cea mare a bărbatului era că avea, deja, antecedente penale la regimul rutier, ceea ce avea să îl coste scump în cazul în care mai bifa o condamnare.

Din păcate, șmecherul fără carnet nu știa că polițiștii sunt dotați cu BodyCam, camera înregistrând toată conversația.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

„Şi, cât mă costă? Hai că vă dau şi io acolo ceva! Să îmi ziceţi cât mă costă şi ….asta e! Iau nişte bani de la soacră-mia. Am şi io familie, vedem cum facem să fie bine”, le-a spus șoferul.

După ce a dat declarații la poliție, om cu obrazul subțire, bărbatul le-a cerut polițiștilor numărul de telefon pentru a le aduce banii, băutura și peștele promise.

Oamenii legii au sesizat procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa cu privire la infracţiunea de dare de mită.

Între timp, din interceptările procurorilor, rezultă cum individul a început să facă bancuri pe seama polițiștilor:

  • „Zic: „zi cât aşa, cât mă costă ca să dau şi eu să mâncaţi şi voi ceva. (…) Aşa şi i-am zis lu ăsta, că nu crede, când i-am dat bani la gabori. Ce, gaborii nu mănâncă bani?
  • Ei, nu mănâncă, mănâncă mă stai liniştit!”

Judecătorii l-au condamnat, pentru dare de mită, în stare de recidivă postexecutorie şi conducere fără permis, în stare de recidivă postexecutorie, la 3 ani și opt luni de închisoare. Curtea de Apel Constanța i-a respins recursul pe 24.04.2023.

OBSERVAȚII:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise (Rejust).

FOTO: Ilustrativ

Citește și:

Un inspector de mărfuri și nave, prins BEAT la volan: A recunoscut în fața instanței că a sărbătorit o reușită a fiului său

Publicitate
The Laundry Box Servicii de spalare profesionala textile covoare livrare ridicare gratuite v1

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.