Decizia din 24 februarie 2023, luată de magistrați în dosarul de viol și agresiune sexuală a trei copile din Constanța, a fost atacată atât de cel ce s-a dovedit vinovat și condamnat, cât și de fiica sa, minoră, reprezentată de mamă.

Dosarul a fost înregistrat, ieri, la Curtea de Apel Constanța și are un prim termen de judecată data de 14 septembrie 2023. Au înaintat apel P.S., tatăl acuzat și condamnat că și-a abuzat ambele fiice (una naturală, cealaltă – fata soției dintr-o căsătorie anterioară) la 15 ani de pușcărie, dar și fiica sa, minoră.

Reamintim că, în urmă cu trei ani, bărbatul a fost ridicat chiar de pe aeroport, la sosirea în țară (este de meserie ofițer mecanic pe tancuri petroliere și tocmai se întorcea dintr-un voiaj) și dus direct în penitenciar.

P.S. a fost reclamat la poliție de propria soție, că și-a abuzat, în mod repetat, copilele. Faptele au fost dezvăluite de adolescentă mai întâi mătușii și apoi mamei. Sora sa vitregă a spus, atunci, că și ea a fost abuzată cu câțiva ani înainte, iar, mai apoi, verișoara celor două, a povestit că unchiul său a atins-o în mod cu totul nepotrivit. Toate cele trei fete au afirmat că nu au mărturisit nimic, de-a lungul anilor, de teamă că nu vor fi crezute.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

În februarie 2023, P.S. a fost condamnat petru agresiune sexuală la 12 ani de închisoare, primind, totodată, o pedeapsă de 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului și alți 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală  – fapta asupra nepoatei. Magiastrații au contopit pedepsele principale aplicate în prezenta cauză, în pedeapsa cea mai grea de 12 ani închisoare, la care au adaugat un spor de 3 ani reprezentând o treime din totalul celorlalte pedepse, rezultând o pedeapsă principală de 15 ani închisoare.

Instanța a admis, parțial, și acțiunea civilă a părților vătămate, obligându-l pe inculpat la plata a 150.000 de euro, cu titlu de daune morale pentru fiica sa, 5.000 de euro pentru fiica vitregă și 10.000 de euro pentru nepoată.

La Curtea de Apel Constanța a fost înregistrat, ieri, apelul tatălui-agresor, dar și cel al copilei sale, reprezentată, legal, de mamă.

OBSERVAȚII:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Caz ȘOCANT la Constanța: Un bărbat este acuzat că și-ar fi violat fiicele, dar și nepoata. Acesta nu recunoaște acuzațiile

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.