Prof. Isaac Ben-Israel, de la Universitatea din Tel Aviv, susține că analiza pe care a făcut-o asupra noului coronavirus arată că epidemia își atinge vârful la 40 de zile, după care intră într-un declin rapid, scrie Forbes.ro. După 70 de zile dispare, indiferent de măsurile de distanțare socială impuse de guvernele din întreaga lume, scrie The Telegraph.

În timp ce țările din întreaga lume încearcă să găsească tot felul de modalități prin care să oprească răspândirea noului coronavirus, Isaac Ben-Israel, șeful programului de securitate la Universitatea Tel Aviv și președintele Consiliului Național pentru Cercetare și Dezvoltare, arată printr-o cercetare proprie că virusul își atinge maximul după 40 de zile de la apariție și apoi intră într-un declin rapid.

Profesorul Isaac Ben-Israel consideră că blocarea economiilor majore are consecințe grave, iar câștigurile nu sunt prea mari. Potrivit cercetărilor sale, graficul infecțiilor zilnice, ca procent din numărul acumulat de infecții, începe de la 30%, dar se reduce la 10% după șase săptămâni ca, în final, să atingă un prag de 5% după încă o săptămână.

Întrebat de jurnaliștii de la Times of Israel de ce boala ar dispărea fără nicio intervenție, prof. Ben-Israel a spus: „Nu am nicio explicație. Există tot felul de speculații. Poate este legat de climă sau virusul are o anumită durată de viață.”

Așadar, teoria profesorului din Israel nu poate fi încă confirmată fiindcă până acum nicio țară nu a stat cu mâinile în sân. Toate au luat anumite măsuri pentru a limita răspândirea COVID-19.

Sursa: www.forbes.ro

 Citește și:

Doar un caz nou de COVID-19 în ultimele 24 de ore în județul Constanța. Și bilanțul național scade

Doar 25 de persoane infectate cu COVID-19 din județul Constanța mai sunt internate

Noi OBLIGAȚII introduse pentru cultele religioase. Cum se va face Împărtășania

Ministrul Sănătății: Ne gândim să deschidem terasele de la 1 iunie şi plajele de la 15 iunie, dacă lucrurile merg bine