Tomate
Tomate
Scandalul roșiilor coapte artificial ce a apărut săptămâna trecută în țara noastră, pune pe tapet atât legalitatea acestui proces, cât și cât de dăunătoare pot fi, pentru sistemul imunitar, tomatele forțate să se înroșească.

Horticultorii avertizează că metoda forţării coacerii roșiilor, dacă se bazează pe folosirea unor chimicale toxice, poate avea efecte grave asupra sănătăţii consumatorilor.

O analiză atentă a aspectului ne poate ajuta să ne dăm seama dacă roșiile pe care le cumpărăm au fost sau nu forțate.

Roșiile care au fost coapte forțat au o pulpă lemnoasă, cu părți verzi, dar și semințe în aceeași culoare, semne care indică, în primul rând, că nu au ajuns la maturitate, potrivit Doctorulzilei.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Dacă roșia are coaja groasă și rigidă – e mare probabilitatea că a fost tratată cu substanțe chimice dăunătoare. Și sunt și mai mari șanse să fie verde în interior. În plus, semințele care nu s-au dezvoltat se află într-un țesut verde și gelatinos.

Specialiştii spun că roșiile forțate provin din solariile sau grădinile unor legumicultori care recurg pentru grăbirea coacerii la substanţe controversate, precum Ethrel sau 2,4D, interzise cândva tocmai pentru că erau folosite excesiv.

Foto: Pixabay.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.