Date complete privind incidentul de la Mangalia din ziua alegerilor: “Am fost încătușat și bruscat la secție, avocatul meu va solicita filmările”

Astăzi, Laurentiu Carp, șeful Servicilui Ordine Publică din cadrul IPJ Constanța a făcut declarații cu privire la situația de la Mangalia petrecută în ziua alegerilor locale când, o mașină aparținând grupului de firme Phoenicia, a fost oprită în trafic, situația degenerând.

“Având în vedere activitățile desfășurate de structurile M.A.I., pentru buna desfășurare a alegerilor locale, la nivelul județului Constanța au fost constituite 14 zone speciale de risc și un 12 filtre rutiere.

Publicitate
brands war Constanta noiembrie 2020 reduceri imbracaminte incaltaminte

Astfel, în ziua alegerilor, au fost controlate peste 750 de autovehicule, în aceste zone de risc.

Una dintre zonele de risc, cea la care facem referire, a fost în municipiul Mangalia unde, în jurul orei 16.00, polițiștii au oprit în trafic un autoturism.

După stabilirea identității acestora, polițiștii au solicitat efectuarea unui control al autoturismului în cauză.

Menționez faptul că această măsură este prevăzută de art. 32, din Legea nr 192/2019.

Cei doi au refuzat, au încuiat autoturismul, moment în care la fața locului au venit mai mulți candidați la o primărie din județul Constanța, care au intervenit vehement în referire la măsura controlului autoturismului.

Ulterior, pasagerul autoturismului, care a declarat că este proprietarul de drept al acestuia, refuzând controlul autoturismului, a fost condus la sediu, fără a fi necesară măsura încătușării, unde a solicitat prezența unui avocat ales pentru continuarea verificărilor.

La sediul poliției, bărbatul a invocat faptul că se simte rău, motiv pentru care a fost solicitată intervenția unui echipaj de ambulanță, acesta fiind transportat la spitalul din Mangalia.

Avocatul solicitat s-a prezentat la sediul Poliției municipiului Mangalia, iar împreună cu polițiștii s-a deplasat la fața locului, unde a descuiat și condus autoturismul în curtea Poliției municipiului Mangalia, sprijinind la efectuarea controlului interiorului acestuia.

Urmare a controlului efectuat, în interiorul autoturismului a fost identificată suma de peste 160.000 de lei, dar și diverse înscrisuri, mai multe copii ale documentelor de identitate ale unor persoane, precum și fly-ere de campanie.

Suma de bani și documentele au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor.

Cu privire la informațiile vehiculate în spațiul public, referitoare la apelarea Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, de către un bărbat, pentru a reclama fapte de fraudă electorală, fac precizarea că, în urma verificărilor efectuate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, a reieșit faptul ca aceste informații sunt false.”, a declarat șeful Serviciluiu Ordine Publică.

In replica, proprietarul autoturismului a transmis un punct de vedere cu privire la declaratile șefulului Servicilui Ordine Publică din cadrul IPJ Constanta:

“Mi s-a dovedit încă o dată că poliția județeană nu cunoște adevărul și ce se întâmplă la Mangalia, care se pare că este a lui Cristi Radu, direct primarului.

Am fost încătușat și bruscat la secție, avocatul meu va solicita filmările, se aude pe înregistrarea lor când îi rog să-mi lase cătușele mai largi pentru că mă durea efectiv. Am și o operație la mână. Am vrut să-mi aștept avocatul pentru a fi percheziționat. Șimțind că trece timpul și urmând să vină cei de la IPJ – care s-au comportat foarte bine, au fost oameni civilizați cu care am putut să am dialog, în comparație cu poliția lui Cristi Radu.

Da, aveam bani în mașină, am bani tot timpul, sunt managerul unei societăți care rulează sute de societăți de milioane de euro. Întâmplător aveam acei bani. Dacă mă opreau cu o zi înainte acei domni care mă filau de o săptămână, găseau și mai mulți bani. Apucasem să dau avansul unei mașini pe care urmează să îl achiziționez. În continuare dezinformare și abuz.

Eu am solicitat 112 pentru că sunt cardiac, am și 2 stenduri. În 2013 am suferit un infarct miocardic. Mi s-a făcut rău de la presiunile celor aserviți lui Cristi”, a spus proprietarul autoturismului in cauza.

Citeste si:

(Video) Scandal la Mangalia. IPJ Constanța: Candidatul nu avea vreo calitate sau legătură cu incidentul

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar