La inițiativa Sindicatului Liber al Navigatorilor, a Asociației Naționale a Societăților de Crewing din România, a ANR , sprijinită de Prefectura Constanța și susținută de grupul de navigatori care doresc si ei vaccinarea voluntară în Etapa a 2-a a Programului Național de Vaccinare, SLN a găsit sprijinul Ministerului Transporturilor și cel al Sănătății pentru modificarea HG 1031/noiembrie 2020. Solicitarea vine în contextul în care navigatorii nu sunt înregistrați REVISAL și nu sunt angajați la sociatăți din România, nefigurand astfel în programul național de vaccinare Etapa a 2-a.

Modificările vizează introducerea a trei noi categorii de lucrători români în domenii esențiale: personal navigant maritim si fluvial, lucrători pe platformele marine si cei de pe unitatile mobile din domeniul petrolier.

“Sperăm ca această modificare a HG 1031/2020 să fie publicată urgent în Monitorul Oficial al României iar lucrătorii STS care au în atribuțiuni funcționarea platformei de înscriere vaccinare Covid-19, să modifice corespunzător și rapid suportul electronic astfel încât programarea în etapa a 2-a să se poată face cât mai facil și cu noile modificări”, a transmis printr-o informare de presă Sindicatul Liber al Navigatorilor.

SLN propune o modalitate rapidă prin posibilitatea programării personale a celor care doresc să se vaccineze, în raza domiciliului lor prin platformă electronică sau prin Call Center.

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar