Deputatul AUR, Dumitru Viorel Focşa, a prezentat vineri, într-o postare pe Facebook, varianta sa privind acuzaţiile care i se aduc că şi-a bătut soţia. El spune că nu a ridicat mâna să îşi lovească soţia ci că a luat-o de după gât şi i-a strigat în faţă că nu mai rezistă şi a tras-o cu fruntea ei către fruntea lui. El mai afirmă că soţia a fugit spre telefonul din dormitor strigând că sună la 112, dar acolo, la uşa dormitorului a mai fost o busculadă şi a fost atinsă şi de uşa camerei şi atunci a văzut că-i sângerează nasul. Focşa spune că dacă conducerea AUR îi va cere să-şi dea demisia din Parlamentul României, o va face spre binele colegilor mei şi al românilor care cred în AUR.

”Povestea noastră sau un fel aparte de Comunicat. Am stat bine să mă gândesc dacă este bine să fac această postare, dar după câte mizerii şi neadevăruri se tot vehiculează pe media plătită cu milioane de euro de PSD şi PNL, fără a cere permisiunea conducerii AUR, am considerat că trebuie să ştiţi „din gura acuzatului” adevărul. Sunt un simplu om care a intrat în politică să lupt pentru binele românilor dar se pare că ajutorul meu potrivit până acum doi ani nu a putut să-mi fie alături şi-n viaţa politică şi asta şi datorită faptului că nu am acordat suficient timp să o pregătesc”, scrie parlamentarul AUR în postare.

El arată că, ”cu privire la incidentul petrecut în famiilie, în data de 5 ianuarie, vrea să aducă urmatoarele lămuriri pentru a scuti pe mulţi care trăiesc din titluri de scandal în presă, de osteneală, dar şi pentru a le potoli setea de diversiune”.

”Da, de când am intrat în politică, viaţa noastră în familie s-a schimbat covârşitor de mult. Timpul cu familia nu-l mai pot aloca ca atunci când reveneam dupa 2-3 luni de contract pe mare şi stăteam zi de zi acasă 2-3 luni.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Da, suntem fiecare la a doua căsătorie din 2010. Atât eu cât şi soţia, avem câte un băiat. Al meu, este de 30 de ani şi, a ales meseria mea. Cu al soţie, baiatul de 21 de ani, ne zbatem să depăşim prin tratament medicamentos şi terapie, o tulburare obsesiv compulsivă ce-l chinuie de peste 3 ani. Pe lângă aceşti doi copii ai noştri, mai avem o fetiţă, Naomi Andreea, luată în plasament de la vârsta de 2 luni, din 2013, pentru care am demarat un proces de adopţie. Nu vreau să conving pe nimeni, nu mă disculp de nimic din cele petrecute, dar există în viaţa fiecăruia, momente când eşti depăşit de situaţie. Din dorinţa de a face cât mai mult din poziţia în care am fost investit la alegerile din 2020, pentru români cât pentru partid la nivel naţional, noi fiind doar o mână de oameni în Parlament, am fost mai mult pe drumuri”, spune Focşa.

El precizează că ”lipsa prezenţei sale din casă, aşa cum era obişnuită soţia când revenea din contractele de muncă scurte, schimbarea mediului de lucru de la cel solitar dar între bărbaţi pe mare, la aşa expunere publică, a făcut ca în casă să apară discuţii de tot felul pe care nu doreşte a le explice aici, dar este lesne de dedus”.

”Un exemplu: înainte eu aveam poze doar de familie sau cu prietenii; acum în atâtea apariţii publice, s-au generat destule imagini despre care aveam de dat zeci de explicaţii acasă la soţie. Dar mă învăţasem să am răbdare şi să explic, fiindcă sunt un familist dedicat, care nu şi-a neglijat casa lui, ba mai mult, dorinţa de a fi şi tată de fată, îmi umplea inima când mă uitam la Naomi Andreea care a făcut primii paşi lângă noi. Trebuie sa fie clar, că, eu nu am ridicat mâna să lovesc soţia în faţa copilei în noaptea de 4 spre 5. Însă, puseurile de gelozie ale soţiei erau tot mai apăsătoare, fapt ce mă împovăra şi mă destabilizau tot mai rău în activitatea mea. Aproape toate aceste puseuri de gelozie ale soţiei, erau urmate de „fuga la mama” spre a se aduna sau reculegere, spunea ea. Am înţeles-o mereu, pentru ca ea era cea lângă care am stat atâţia ani din dragoste nu de silă sau din folos personal. Ea era aceea persoană care îmi scrobea cămăşile mele oriunde mergeam în public, ea avea grijă de cei doi copii acasă. Am luptat şi voi lupta să am o familie cu Claudia, indiferent ce vor înşira unii şi alţii care trăiesc din aruncatul cu lături în oameni. Am fost lângă ea şi voi fi pentru a-l ajuta pe Victor să devină o persoană autonomă. Ce s-a întâmplat în noaptea de 4 spre 5 ianuarie, este, categoric, condamnabil şi regretabil! În faţa soţiei îmi cer iertare şi nu a celor care îmi judecă mie viaţa! Am trecut prin multe, am muncit pe mare peste 20 de ani şi voi trece onorabil şi asumat şi peste acest mare hop din viaţa mea, un moment de cumpănă, generat de doi adulţi care nu au reuşit să-şi gestioneze emoţiile, fie prin lipsa unei comunicări corespunzătoare, fie prin orgoliile scăpate de sub control”, scrie Dumitru Viorel Focşa.

Deputatul afirmă că ”incidentul generat de soţie prin gelozie extremă, după ce la ultima plecare de acasă (eu nefiind prezent!), în 27 decembrie 2022, cu revenire în 31 decembrie seara, care s-a lăsat cu sustragerea telefonului alocat de Parlament de pe care a virat suma de 3000 lei din banii alocaţi cabinetului parlamentar (din suma forfetară!), a sădit in inima mea neincredere şi am blocat acesul la telefoane lui, iar asta a produs şi mai mare frustrare pentru ea”.

Revenind la seara fatidica de 4 spre 5, totul s-a petrecut pe fondul acumulării de frustrări si stress, în care încărcătura de stress atinsese cota maximă. La ora 00.00 trebuia să-i administreze medicaţia băiatului dar acesta intrase într-o compulsie care dura de mai bine de o oră şi jumătate. Nimeni nu dormea. Am intervenit şi cerut să nu mai stea după Victor să-şi termine compulsiile că nici fata nu poate dormi. Asta se cam tot repeta în ultima vreme. Trebuia oprit din „starea lui de statuie”, date acele pastile şi apoi putea să fie lăsat să-şi continue compulsia. Atunci am primit o replică de genul:”vezi-ţi de curvele tale!”, înşirând persoane cu care eu nu am nimic în comun decât că am dat un „Like” la un comentariu lăsat pe pagina mea de FACEBOOK, vina mea era ca eu nu verific ce poze au acele doamne sau fete prin profil, unele fiind mai sumar îmbrăcate,…sau de ce am dat aprecieri şi acolo prin postările lor. Aceste reproşuri repetate şi la care se tot revenea, chiar dacă împreună conveneam de fiecare dată, să nu se mai repete,(la fiecare revenire a soţiei acasă), m-a făcut să fac un gest regretabil: am luat-o de după gât şi i-am strigat în faţă că nu mai rezist, nu mai pot, căci, cu „gândirea din capul ei mă face şi pe mine cu capul!”….şi am tras-o cu fruntea ei către fruntea mea.

Din disperare, din durerea că nu sunt înţeles de ea, am făcut acest gest într-un mod nu foarte elegant, ba chiar brutal. Atât a fost tot! Nu ştiu nici acum, şi regret că nu m-am stăpânit, cum de am putut face asta, dar eram complet devastat de atâtea reproşuri însoţite de plecări repetate, ciclic cam de 2-3 ori pe lună se tot repeta asta de doi ani. Dacă printre vorbele mele, mai mult srtigate, „tu cu capul ăsta mă înnebuneşti de cap!”, după ce am făcut asta de două ori, ea a fugit spre telefonul din dormitor strigând că sună la 112, dar acolo, la uşa dormitorului a mai fost o busculadă şi a fost atinsă şi de uşa camerei, atunci am văzut că-i sângerează nasul”, spune parlamentarul AUR.

Focşa arată că ”totul s-a petrecut în mai puţin de un minut”.

”Văzând că fetiţa a început să ţipe, am încercat să împac copilul, iar soţia a reuşit să fugă în curtea vecinului, membru PSD, şi să-i alarmeze. Un vecin cu care suntem in relaţii excelente. M-am dus cu fetiţa după ea, dar ea era deja în apel cu 112. Chiar dacă îi ceream să nu facă asta, auzeam cum cerea şi ambulanţă şi echipaj de poliţie. Nu am intervenit să-i opresc conversaţia căci nu avea nici un rost. Am lăsat să încheie cu bine dialogul. O vedeam foarte speriată. Dacă conducerea AUR îmi va cere să-mi dau demisia din Parlamentul României, o voi face spre binele colegilor mei şi al românilor care cred în AUR, nu că cere Sorin Rosca Stanescu prin pastila lui pe YouTube asta. Toate lichelele şi slugoii sistemului s-au trezit acum lupi moralişti. Da, repet, este mai mult decât regretabil şi nu mă ascund de adevăr. Sunt om şi am limitele mele. Îmi cer iertare faţă de toţi pe care i-am dezamăgit cu incidentul din casa mea! Dar, pentru toţi măscăricii care se cred mari jurnalişti, de profesiei, vedeţi că românii trăiesc tot mai rău nu datorită faptului că Focşa sau alt om politic a greşit în viaţa lui personală, ci pentru ca voi, cei care urlaţi în studiouri acum, aţi susţinut pe milioane de euro pe aceşti hoţi şi trădători care au devalizat avuţia ţări iar pentru asta voi stăpâniţi vile de milioane de euro şi conduceţi bolizi pe străzile cu gropi după 33 de ani de jaf. Vreau să vă asigur pe toţi că voi lupta pentru familia mea şi am în vedere să mergem împreună la un consilier de profesie care să ne ajute să depăşim acest moment trist. Soţia mea are nevoie de un timp de linişte si vă rog să nu o mai agasaţi cu telefoanele, voi cei de la Antene şi alţii. Soţia, poate fi convinsă că eu pot trece peste asta şi o înţeleg perfect de ce a acţionat aşa, chiar dacă am văzut o dorinţă a ei de a se răzbuna pe mine, intrând în casa unui pesedist pentru ajutor. Soţia acestuia fiind în Biroul OL PSD Lumina. Familia pentru mine este sfântă şi Naomi Andreea trebuie să crească lângă noi. Închei, cu scuzele de rigoare pentru repetiţia comisă intenţionat, prin a vă asigura pe toţi de regretul meu pentru cele petrecute! Nu doar că imaginea AUR a fost pătată prin mine, fapt pentru care sunt gata să renunţ la poziţia mea de deputat dacă AUR o va cere, dar regret modul defectuos prin care am gestionat atâtea probleme survenite pe parcurs în casa mea”, mai spune deputatul AUR.

Deputatul AUR de Constanţa, Dumitru Focşa şi-ar fi agresat soţia, în noaptea de miercuri spre joi, femeia refuzând să meargă la spital, dar şi să fie emis un ordin de restricţie împotriva soţul său. Poliţiştii fac cercetări în acest caz pentru comiterea infracţiunii de violenţă în familie.

Citește și:

Deputatul AUR, Dumitru Focșa, și-a BĂTUT soția. La incident a asistat și o minoră

Reacția partidului AUR după ce deputatul Dumitru Focșa a fost reclamat de soție pentru că ar fi bătut-o

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.