Medicii legiști din cadrul Serviciului de Medicină Legală Prahova au finalizat, luni, 28 martie, autopsia cadavrului pilotului Dan Ștefănescu, care a decedat în timpul accidentului aviatic petrecut sâmbătă pe aerodromul din Strejnic, de lângă Ploiești, potrivit Ziare.com.

Primele concluzii indică doar cauza decesului, dar nu și cauza prăbușirii avionului, susțin surse medicale.

Potrivit sursei citate, pilotul Dan Ștefănescu, în vârstă de 55 de ani, a suferit multiple traumatisme (cranian, abdominal, toracic, incluziv rupturi de organe interne) care au produs decesul, ”dar ce a determinat pierderea controlului avionului, asta este mai greu de spus”.

Urmează acum o a doua etapă a anchetei medicale și anume un examen histopatologic.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Acesta presupune examinarea microscopică, de către medicul anatomo-patolog, a probelor prelevate pentru a se depista dacă accidentul aviatic s-a produs pe fondul unei afecțiuni medicale.

Este una dintre supozițiile procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești. Anumite surse susțin că prăbușirea avionului, un Suhoi 31, condus de Dan Ștefănescu a fost aparent total necontrolată, neexistând urme care să indice că pilotul, de altfel extrem de experimentat, a încercat să redreseze aeronava. De aici suspiciunea că lui Dan Ștefănescu i s-a făcut rău în timpul zborului.

Rezultatul examenului histopatologic este așteptat însă peste cel puțin șase luni.

În paralel sunt așteptate rezultatele probelor de sânge. Acestea urmează să indice dacă pilotul consumase alcool sau alte substanțe înainte să decoleze. Este doar o procedură de rutină, dar obligatorie în astfel de situații, orice răspuns fiind relevant pentru ancheta penală.

Accidentul aviatic s-a produs sâmbătă, 26 martie, în jurul orelor 15.00, pe aerodromul Strejnic de lângă Ploiești. Dan Ștefănescu se afla la manșa avionului său, un Suhoi 31.

Cine a fost Dan Ștefănescu, pilotul decedat în accidentul aviatic din Prahova

Ștefănescu era considerat cel mai bun pilot de acrobații din România, cu peste 16.000 de ore de zbor. Era component al Lotului Național de Acrobație, Campion Național Acrobație și Aterizare la Punct fix, Maestru al Sportului la zbor cu Motor. A pilotat peste 20 tipuri de avioane.

Înființase încă din anul 2005, alături de Dan Conderman și Ioan Postolache, echipa Iacării Acrobați, devenită rapid favorita spectacolelor aviatice.

Până în 2018, Dan Ștefănescu a fost și pilot comandant pe Boeing 737 în cadrul companiei Tarom.

Foto: Dragoș Samoilescu

ISU Prahova

Pilotul decedat în accidentul aviatic din Prahova, membru într-o echipă de acrobație celebră

ALERTĂ! Un avion s-a prăbușit în județul Prahova iar pilotul a DECEDAT

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!