DNA
DNA
Procurorii DNAServiciul Teritorial Pitești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a unui fost contabil din cadrul Primăriei Corbi, din județul Argeș.

În cazul inculpatei G. E. s-a reținut comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, de 808 ori, fals intelectual și uz de fals, de 106 ori.

În perioada 20 ianuarie 2017 – 12 aprilie 2022, inculpata G. E.  ar fi întocmit, ar fi semnat și, ulterior, al fi prezentat la Trezoaria municipiului Curtea de Argeș, un număr de 808 ordine de plată, prin care s-ar fi efectuat, în mod ilegal, plata următoarelor sume:

  • 1.515.683,85 lei, către o societate comercială administrată de fiica sa fără să fi existat în realitate o contraprestație efectivă. Pentru a crea o aparență de legalitate, inculpata ar fi completat în fals un număr de 106 ordine de plată potrivit cărora între Primăria Corbi și societatea respectivă ar fi existat relații de natură contractuală;
  • 386.102 lei, către șase instituții nebancare (CAR), reprezentând contravaloarea ratelor corespunzătoare împrumuturilor contractate de inculpată și rude ale acesteia.

Inculpata ar fi creat instituției publice unde își desfășura activitatea un prejudiciu de 1.901.785 lei, concomitent cu obținerea unor foloase necuvenite de către alte persoane.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Astăzi, inculpata a fost prezentată Tribunalului Argeș care a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Foto: Ilustrativ (Arhivă)

OBSERVAȚII:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

FLAGRANT DNA: Șefa Direcției de Cultură Constanța, prinsă de procurorii DNA în timp ce primea MITĂ

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.