Trafic de droguri
Trafic de droguri
Prin rechizitoriul din data de 23 septembrie 2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus trimiterea în judecată a doi inculpați.

Aceștia au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc și de mare risc, deținere de droguri de risc și de mare risc, pentru consum propriu, efectuarea fără drept de operațiuni cu substanțe susceptibile a produce efecte psihoactive, trafic de persoane și conducere fără permis.

În perioada 2020 – 2021, în baza aceleiași rezoluții infracționale, unul dintre inculpați a introdus pe teritoriul României droguri de mare risc, respectiv ecstasy, pe care le-a comercializat unor consumatori de pe raza județului Bistrița Năsăud.

De asemenea, cu ocazia unor evenimente private, același inculpat a oferit, cu titlul gratuit, droguri de mare risc, unora dintre participanții la aceste petreceri. În aceeași perioadă, în mod repetat, inclusiv cu ocazia unor întâlniri cu caracter privat, a comercializat sau oferit droguri de risc și substanțe cu efecte psihoactive.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Comercializare sau oferire de substanțe cu efect psihoactiv

Cel de al doilea inculpat a fost trimis în judecată pentru comercializarea sau oferirea, în mod repetat, în baza aceleiași rezoluții infracționale, de substanțe cu efect psihoactiv.

În perioada 2020 – decembrie 2021, inculpatul a condus pe drumurile publice, de 33 de ori, autoturisme fără a deține permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule.

Trafic de persoane

În perioada mai – iulie 2021, ambii inculpați au obținut sume de bani din exploatarea sexuală a unei persoane vătămate, pe care au recrutat-o prin inducere în eroare, prin metoda loverboy, și au adăpostit-o în vederea obținerii de beneficii materiale din practicarea prostituției de către aceasta.

Activitățile judiciare au fost efectuate împreună cu S.C.C.O Bistrița Năsăud.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului Bistrița Năsăud.

Foto: Ilustrativ (www.unsplash.com)

Citește și:

Traficant de droguri și meșter de arme artizanale: Procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a inculpatului

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.