Donare celule stem
Donare celule stem
Persoanele care vor dona, începând cu data de 18 septembrie, celule stem extrase din măduva osoasă sau sânge, vor fi scutite de la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate (CASS) pentru o perioadă de 10 ani, potrivit unei ordonanțe de urgență publicate ieri în Monitorul Oficial.

Astfel, va fi introdusă în Codul Fiscal o nouă categorie de persoane exceptate de la plata CASS, cea a donatorilor de celule stem.

Celulele stem hematopoietice se pot extrage, în cazul adulților, din măduva osoasă sau sânge și sunt folosite în tratarea unui număr mari de afecțiuni, inclusiv a unor tulburări imune sau boli oncologice.

În prezent beneficiază de scutirea de la plata CASS, printre alții, copiii până la vârsta de 18 ani, soțul, soția și părinții fără venituri proprii, aflați în întreținerea unei persoane asigurate, persoanele cu handicap, femeile însărcinate și lăuzele, persoanele fizice care se află în concedii medicale pentru incapacitate temporară de muncă, acordate în urma unor accidente de muncă sau a unor boli profesionale, persoanele care beneficiază de indemnizație de șomaj etc, potrivit avocatnet.ro.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Foto: viata-medicala.ro

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.