Dosarul Retrocedărilor din Constanța ar putea fi REVIZUIT. Au fost sesizați judecătorii Curții de Apel București

Știrile zilei
Dosarul Retrocedărilor, cazul care a zguduit piața terenurilor din Constanța și care continuă să aibă ecouri în instanță, ar putea fi revizuit.
Curtea de Apel București a fost învestită cu o cerere de revizuire a dosarului, formulată de evaluatorul Alin Horațiu Dima, trimis în judecată în acest dosar de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.
Prin Decizia nr. 32/A/07.02.2019, sentința definitivă pronunțată de Curtea Supremă în dosarul Retrocedărilor, Alin Horațiu Dima a fost condamnat la o pedeapsă de șase ani de închisoare în legătură cu retrocedările nelegale (potrivit celor reținute de instanța de judecată) ale unor terenuri din Constanța și Mamaia.
Acum, evaluatorul Alin Horațiu Dima cere revizuirea cazului, solicitarea fiind înregistrată pe rolul Secției Penale a Curții de Apel București în luna decembrie 2024.
Curtea de Apel București, instanța de fond în dosarul Retrocedărilor
Facem mențiunea că cererea de revizuire a fost înregistrată la Curtea de Apel București pentru că aceasta este instanța care a judecat dosarul Retrocedărilor, la fond.
Hotărârea inițial pronunțată de Curtea de Apel București a fost ulterior atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție, Curtea Supremă de Justiție a României, instanță care a pronunțat decizia definitivă în cauză, la data de 7 februarie 2019.
Cererea de revizuire formulată în legătură cu dosarul Retrocedărilor a primit indicativul 7754/2/2024 și, în cauză, judecătorii din București au amânat discuțiile pentru luna martie 2025, pentru a se depune în proces mai multe documente care urmează să fie studiate de către părți.
În acest context, următoare înfățișare va avea loc la data de 10 martie 2025.
Hotărârea pe care o vor lua judecătorii de la Curtea de Apel București cu privire la cererea de revizuire va putea fi ulterior atacată la instanța de control judiciar, respectiv, Înalta Curte de Casație și Justiție.
Sursa foto: Primăria Constanța
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și: