Deșeuri
Deșeuri
Primăria comunei Lumina a fost amendată recent de comisarii Gărzii de Mediu, după ce aceștia au descoperit mai multe terenuri transformate în gropi de neautorizate de deșeuri. Primarul comunei, Dumitru Chiru, a transmis că vor fi intensificate controalele de către Poliția Locală, pentru a evita ca astfel de situații să se mai întâmple.

Totodată, edilul a precizat că în mandatul său curățenia reprezintă o prioritate și nu tolerează depozitarea deșeurilor în locuri nepermise. Astfel, acesta a mai menționat că persoanele depistate că vor încălca legislația vor fi amendate.

Încă de la preluarea noului mandat, curățenia în comuna Lumina a fost pe lista de priorități și am desfășurat o serie de campanii și activități ce au avut ca obiectiv salubrizarea comunei și a zonelor vulnerabile din localitate.

Anual autoritățile locale sunt nevoite să ecologizeze diverse zone din comună, unde o parte din locuitori înțeleg să arunce diferite tipuri de deșeuri, chiar dacă acest lucru este interzis.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Am lansat de-a lungul timpului o serie de apeluri către locuitori cu privire la aruncarea deșeurilor în zone nepermise și am cerut sprijinul tuturor cetățenilor ce dețin informații care pot duce la identificarea celor care încalcă prevederile legale în vigoare.

În ciuda tuturor acestor apeluri există în continuare oameni care aruncă deșeuri în locuri nepermise. În acest sens doresc să vă informez că instituția noastră a fost amendată de reprezentanții Gărzii de Mediu, care au identificat pe raza comunei Lumina mai multe terenuri transformate în gropi neautorizate de deșeuri (umplute cu gunoi sau moluz).

Pentru că plata acestei amenzi este făcută de fapt din banii încasați de la contribuabilii din localitate, în cursul zilei de azi am decis, în cadrul unei ședințe cu Poliția Locală, ca agenții serviciului să intensifice controalele de pe raza comunei, să monitorizeze atent toate zonele din comună unde sunt aruncate deșeuri ilegale și să aplice amenzi drastice pentru descurajarea unui astfel de comportament.

Astfel de comportament nu mai poate fi tolerat iar persoanele care vor fi surprinse încălcând dispozițiile legale în vigoare vor fi amendate.

PE ACEASTĂ CALE DORESC SĂ VĂ REAMINTESC CĂ ÎN CONFORMITATE CU PREVEDERILE HCL 85/26.03.2015 ARUNCAREA DE DEȘEURI ÎN LOCURI NEPERMISE PE RAZA COMUNEI LUMINA CONSTITUIE CONTRAVENȚIE SI SE PEDEPSEȘTE CU AMENDĂ:

– Pentru persoane fizice între 400 si 800 de lei;

– Pentru persoane juridice între 1500 si 2500 de lei”, a transmis primarul Dumitru Chiru.

Foto: Ilustrativ

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.