Micuţul Rayan blocat într-un puţ adânc de cinci zile în nordul Marocului a murit, a anunţat sâmbătă seară cabinetul regal într-un comunicat.

″În urma tragicului accident care a costat viaţa copilului Rayan Oram, Majestatea Sa regele Mohammed al VI-lea i-a sunat pe părinţii decedatului, mort după ce a căzut într-un puţ”, a precizat comunicatul.

Rayan, în vârstă de 5 ani, a fost extras sâmbătă din tunelul care ducea la locul era blocat de mai bine de cinci zile.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Copilul a fost dus la bordul unei ambulanţe, în prezenţa părinţilor săi, fără ca imediat să se cunoască starea lui de sănătate.

El a căzut accidental marţi seara într-un puţ secat cu o adâncime de 32 de metri, îngust şi greu accesibil, săpat lângă locuinţa familiei lui, într-un sat din apropierea localităţii Bab Berred din provincia Chefchaouen, în nordul ţării.

Echipele de intervenţie nu au putut coborî direct în puţ, deoarece “diametrul acestuia nu depăşea 45 de centimetri”, a declarat responsabilul cu operaţiunile de salvare, Abdelhabi Temrani.

Salvatorii au încercat să lărgească diametrul puţului, dar acest lucru nu a fost posibil din cauza naturii solului, existând riscul producerii unei alunecări de teren.

Singura soluţie: săparea în jurul puţului pentru a salva copilul a cărui supravieţuire a suscitat un val de simpatie şi solidaritate pe reţelele sociale.

Valul de emoţie a fost atât de puternic încât locuitorii din regiune s-au adunat ″în număr mare″⁣ la locul tragediei – aşteptând răbdători în jurul puţului -, însă uneori îngreunând munca echipelor de salvare.

Citește și:

Un băiat de 5 ani, BLOCAT de trei zile într-o fântână, la peste 30 de metri adâncime, în Maroc

 

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar