Percheziții - trafic de droguri
Percheziții - trafic de droguri
În cursul zilei de ieri, oamenii legii au prins în flagrant delict un bărbat, care se deplasa către municipiul București, în vederea comercializării a aproximativ cinci kilograme de MDMA, cu o valoare de piață de peste 150.000 de euro.

Substanța a fost descoperită într-un rucsac, pe bancheta din spate a autoturismului în care se afla individul. Acțiunea a fost desfășurată de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea și procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea.

De asemenea, în urma a trei percheziții domiciliare efectuate tot ieri, au fost descoperite și ridicate mai multe telefoane mobile, grindere și resturi de țigarete confecționate artizanal, ce prezentau urme de cannabis.

Din cercetări a reieșit că, în perioada aprilie – mai 2023, două persoane ar fi comercializat droguri de mare risc consumatorilor din București și județul Vrancea.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Astfel, la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea au fost conduse patru persoane, despre care există bănuiala că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.

„În urma probatoriului administrat, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de două persoane, de 33, respectiv 40 de ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și deținere de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu”, se arată în comunicatul transmis de Poliția Română.

Astăzi, va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vrancea, cu propunere de arestare preventivă a uneia dintre persoane. Față de ce-a de a doua persoană, a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea.

Se precizează că, urmărirea penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Foto: www.politiaromana.ro

Citește și:

(FOTO/VIDEO) Percheziții la dealerii de droguri: Au amestecat substanțe, recrutau alți traficanți și băgau minorii în spital

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.