Elevii de la Asociația Pleiadelor, în vizită la Polaris M Holding
Elevii de la Asociația Pleiadelor, în vizită la Polaris M Holding
Ieri, elevii și profesorii de la Asociația Pleiadelor au vizitat stația de sortare și reciclare a Polaris M Holding din Constanța.

Copiii care au fost prezenți au vârste cuprinse între și 11 ani și au fost foarte entuziasmați, dar și curioși să afle ce se întâmplă cu deșeurile după ce sunt colectate de la populație.

Curiozitatea celor mici s-a manifestat prin întrebări precum: „Muntele acesta de gunoi ajunge zilnic la stația de sortare?” sau „De ce se sortează manual o parte din deșeuri?”. Astfel, ei au aflat toate răspunsurile la întrebări și au înțeles că cel mai important pas pentru ca „muntele de deșeuri” să scadă este acela de a colecta separat deșeurile.

Acestora li s-a explicat cum sunt sortate, stocate și valorificate deșeurile de ambalaje. Totodată, au fost încântați să observe cum baloții de folie, care se aflau în fața lor, trec prin mai multe etape, pentru ca în final să fie transformați în saci menajeri.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

După ce au vizitat stația, elevii au dorit să vadă autospeciale, dar și să urce în mașina de gunoi și în autovidanjă.

Ei au avut ocazia să vadă cum funcționează fiecare accesoriu de la fiecare mașină. Copiii au urcat, pe rând, în autospeciale și li s-a explicat cum se colectează deșeurile.

După terminarea acestor activități, copiii au primit materiale informative despre colectarea separată, cadouri și saci menajeri fabricați la stația de sortare.

„Ne dorim ca prin contactul direct al copiilor cu procesul reciclării, să-i facem să înțeleagă și să-i încurajăm să promoveze un comportament corect față de mediu atât în rândul familiei, cât și al prietenilor. Deșeurile reciclabile au valoare, nu sunt gunoi, însă depinde de noi să le depozităm în recipientul potrivit”, transmite Polaris M Holding.

Foto: Facebook Polaris M Holding

Citește și:

Elevii Școlii Gimnaziale nr. 8 din Constanța, în vizită la centrul de reciclare din cadrul Polaris M Holding

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.