Percheziții DIICOT
Percheziții DIICOT
În data de 16 martie 2023, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Covasna au dispus reținerea unui suspect, cercetat pentru trafic de droguri de mare risc, constând în aceea că a cultivat, întreținut, preparat și deținut droguri de mare risc.

Ieri, a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în municipiul București, în urma căruia a fost descoperit un laborator de cultivare și prelucrare de droguri de mare risc.

„Au fost identificate și ridicate aproximativ 5 kilograme de ciuperci uscate, ce conțin substanțe cu efect halucinogen, timbre și zahăr cubic impregnate cu LSD, aproximativ 5 grame de DMT, 591 de capsule cu ciuperci mărunțite, aproximativ 80 de kilograme de pământ însămânțat cu ciuperci în diverse stadii de creștere, 10 comprimate, 2 cântare, precum și kit-uri și aparatură specifică pentru cultivarea, creșterea și deshidratarea ciupercilor cu efect halucinogen. În cauza a fost dispusă masura sechestrului asigurător asupra sumei de 44.000 de lei, provenită din valorificarea ciupercilor, sumă ridicată cu ocazia percheziției domiciliare”, transmite DIICOT.

Astăzi, judecătorul drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Covasna a dispus arestarea preventivă a suspectului pentru o perioadă de 30 de zile.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Covasna.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiui Speciale din cadrul Direcție Generale de Poliție a Municipiului București și de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Se precizează că, urmărirea penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Foto: www.diicot.ro

Citește și:

(FOTO/VIDEO) Persoanele bănuite de trafic de droguri, în atenția polițiștilor: Șase indivizi au fost reținuți

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.