Opt copii aveau programare astăzi la centrul de vaccinare de la Pavilionul Expozițional Constanța, dar s-au imunizat mai mulți, întrucât vaccinarea celor mici se poate face și fără programare, potrivit unui comunicat al Primăriei Constanța.

Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty (Pfizer) este de 10 micrograme/doză (10 µg). Ca și în cazul celorlalte grupe de vârstă, vaccinul se administrează sub formă de două doze, intramuscular, la un interval de 21 de zile.

Programarea se poate efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platforma https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare  cu denumirea P_Ped , prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali.

Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Cei din centrul de imunizare i-au așteptat într-un cadru mai puțin oficial, comparativ cu centrele clasice de imunizare. Copiii au primit diplome pentru curaj și bomboane, potrivit Europa FM.

Iasmin are 6 ani și spune că acesta este al șaselea vaccin pe care îl face, în timp ce Tecla este de părere că vaccinul este foarte bun pentru ea.

„Ea a făcut cinci vaccine, acesta e al șaselea vaccin. Eu sunt o fetiță curajoasă și l-a făcut foarte încet, nu m-a durut”, spune Iasmin.

„Nu mi-e teamă, nu mi-e frică și vaccinul e foarte bun pentru mine”, adaugă Tecla.

Copiii nu pot fi imunizați fără un părinte sau un tutore legal alături. Părinții au explicat și de ce au luat decizia de a-i vaccina pe cei mici.

„I-am spus că dacă vrea să se vadă și cu alți prieteni și să fie în siguranță trebuie să se vaccineze, e foarte simplu. Are un pic de emoții că e un ac cam mare, atât, în rest nimic”, a spus pentru Europa FM mama unuia dintre copiii imunizați.

 

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!