demolare constructii strada Alexandriei Constanta (6)
Proprietarii lanțului de farmacii MINI FARM SRL, cu sediul în Babadag, s-au apucat de demolat mai multe corpuri de clădire aflate pe strada Alexandriei nr. 9, din Constanța. Demersul acestora prin autorizația de demolare emisă de Primăria Constanța pe 1 februarie 2022, îi nemulțumește pe vecinii acestora care au limita proprietății la un metru de clădirile care se demolează, aceștia reclamând chiar și nereguli în vânzarea terenului. 

Ieri, 4 mai 2022, echipele de lucru contractate de proprietar au început demolarea clădirilor dezafectate, parte din fostele ferme Nazarcea, din zona Carrefour Constanța.

Locul a fost repede curățat de molozul adunat în urma demolării chiar dacă autorizația de demolare este valabilă un an de zile, până în 17 februarie 2023.

Semn că proprietarul terenul intenționează să realizeze o construcție în ael perimetru cât mai repede.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Vecinii beneficiarului investiției SC Mini Farm SRL, firmă a cărei asociat unic este Călin Valentina, sunt revoltați că lucrările de demolare a construcției aflate la limita proprietății lor le distruge locuința. Ei susțin că au făcut solicitări la Primăria Constanța pentru a-și putea repara locuința însă nu au primit undă verde de la autorități. Și acum, s-au trezit, că vecinul își demolează construcțiile aflate pe teren afectându-le casa.

Proprietarii reclamă chiar nereguli în achiziția terenului din vecinătatea acestora.

„Terenul a aparținut lui Puiu Nicolae, tatăl Irinei Roxana Pânzariu, angajată în cadrul Primăriei Constanța în trecut, dar care a revenit în instituție după câștigarea procesului. Tatăl ei a cumpărat acest teren.

Noi avem un metru de limita proprietății, ni se dărăână pereții în casă, cine răspunde de asta?! Ne-au spus că dacă ni se dărână ceva să chemăm un evaluator, stabiliți pagubele, îi dați în judecată. (…) Aș vrea și eu să știu cum le-a dat autorizație fără să vină cineva să vadă în ce condiții demolează. Se demolează la un metru și jumătate de casa noastră! Ne-au spus, de două luni de zile, că vor să cumpere și spațiul nostru, dar asta doar ca să facem noi demersuri să îi blocăm cu ceva”, ne-a spus Florin Pavel, fiul proprietarilor de pe strada Alexandria nr. 7.

Așa arată curtea comună a celor doi proprietari, cel care încă locuiește aici și cel care a demolat construcțiile de pe terenul său:

Astfel, potrivit autorizației de desființare din 1 februarie 2022, Primăria Constanța autoriza demolarea totală a corpurilor C1, C3 și C4 și demolarea parțială a corpului C2, în regim de urgență, act  emis cu o condiție: completarea autorizației de desființare cu documentația DTAD (piese scrise și piese desenate vizate de către arhitect și verificator proiecte-după caz), taxele, avizele și acordurile stabilite în certificatul de urbanism înregistrat cu nr.7128 din 12/01/2022, până la solicitarea procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor.

Demolare strada Alexandriei Constanta

Călin Valentina este unicul asociat al SC MINI FARM SRL, unul din cele mai importante lanțuri de farmacii din Dobrogea. Soțul său, Marin Călin este administratorul societății.

Momentan nu se cunosc intențiile proprietarilor terenul, însă se pare că aici se va amenaja un depozit de medicamente.

Am încercat să luăm legătura și cu administratorul, dar și cu asociatul SC Mini Farm SRL, însă acești nu au putut fi contactați. În momentul când vom obține un punct de vedere de la aceștia acesta va fi inserat în cuprinsul acestui articol.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar