Probleme la uniformele viitorilor polițiști
Probleme la uniformele viitorilor polițiști
Noi probleme au apărut în ceea ce privește starea uniformelor viitorilor agenți de poliție. Componentele acestora nu sunt mărimile potrivite.

Este vorba despre viitorii agenți de poliție din cadrul Școlilor de Agenți de Poliție Câmpina/Cluj Napoca. Aceștia și-au ridicat noile uniforme din magaziile școlii. Majoritatea componentelor uniformei, fie că este vorba despre pantaloni, jachete sau geci, nu sunt pe mărimea polițiștilor.

Sindicatul Europol transmite într-o postare pe pagina oficială de Facebook că, după ce au „îndrăznit să comenteze” și să „pretindă” schimbarea reperelor care nu le vin ca mărime, au început intimidările și amenințările voalate ale conducerii școlii, care a transmis viitorilor polițiști să le schimbe între ei.

În urma mesajului postat de Sindicatul Europol pe pagina de Facebook, reprezentanții Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina au transmis un răspuns.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Directorul unității de învățământ a confirmat existența unor probleme legate de măsurile necorespunzătoare ale articolelor din componența noii uniforme, precizând că, zilele trecute au fost dispuse măsuri organizatorice și administrative cu scopul remedierii acestor deficiențe astfel încât, elevilor să le fie asigurate măsurile corespunzătoare pentru fiecare element din ținută.

Textul integral al postării îl redăm în cele ce urmează:

„UPDATE:

În urma demersurilor întreprinse de Sindicatul Europol, am primit prima reacție din partea Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina.

Astfel, directorul unității de învățământ ne-a confirmat existența unor probleme legate de măsurile necorespunzătoare ale articolelor din componența noii uniforme, precizându-ne faptul că în cursul acestei zile a dispus măsuri organizatorice și administrative cu scopul remedierii acestor deficiențe astfel încât elevilor să le fie asigurate măsurile corespunzătoare pentru fiecare element din ținută.

În contextul în care aceste situații nu sunt soluționate, așteptăm ca elevii școlilor de poliție să ne sesizeze prin intermediul canalelor de comunicare cunoscute.

Postare inițială:

„Schimbați-le între voi, că altele nu mai primiți”

Umilință și bătaie de joc pe zeci de milioane de euro din fonduri publice. Aceasta este prima lecție pe care viitorii agenți de poliție o învață în preajma ultimelor examene de absolvire a Școlilor de Agenți de Poliție Câmpina/Cluj Napoca.

În aceste zile, viitorii noștri colegi și-au ridicat noile uniforme de la magaziile școlii. Însă ceea ce a fost inițial entuziasm s-a transformat în dezamăgire. Majoritatea elementelor de uniformă, fie că e vorba de pantaloni, jachete, geci etc. nu sunt pe mărimea polițișților. Asta după ce s-au realizat măsurători de către reprezentanții firmelor producătoare care au încasate milioane de euro.

Iar când au îndrăznit să „comenteze” și să pretindă schimbarea reperelor care nu le vin ca mărime, au început intimidările și amenințările voalate ale celor care de altfel ar fi trebuit să se preocupe cel mai mult ca procesul de echipare să se realizeze în condiții optime. Mai mult, conducerea școlii a dispus ca uniformele să nu mai fie acceptate la retur, și le-au spus viitorilor polițiști să le schimbe între ei.

În final, putem trage mai multe concluzii dureroase:

– Umilința este principiul după care sunt tratați viitorii polițiști;

– Încă de pe băncile școlii sunt învățați ce este „orientarea” și cum se face „bișniță” cu elementele de uniformă;

– Este foarte suspectă pasivitatea și chiar imixtiunea reprezentanților școlilor de agenți de poliție care refuză sa retragă elementele de uniformă care nu corespund;

– Este mai actuală oricând expresia „mergem înainte, că înainte era mai bine”

Foto: Facebook Sindicatul Europol

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.