Concurs pescuit Balta Zarguzon
Concurs pescuit Balta Zarguzon
70 de copii din toate satele comunei Topraisar, dar nu numai, însoțiți de părinți, au participat, în acest week-end, la primul concurs de pescuit organizat în Dobrogea pentru această categorie de vârstă. Inițiativa le-a aparținut lui Iulian și Andrei Zăvelcă, tată și fiu, proprietari au unul magazin de pescuit din comună care, sprijinit de oameni de bine din comună, dar și de autoritățile locale au reușit să aducă copiilor momente de neuitat.

Concursul organizat pe balta Zarguzon a reunit la stat 70 de copii care au venit cu mult entuziasm să câștige unul din premiile pregătite de organizatori.

Toți au primit de la Zave Pescar câte o undiță cadou și momeală pentru a prinde cea mai mare pradă.

Evenimentul organizat sâmbătă nu ar fi fost posibil fără susținerea administratorului bălții, Cristea Gheorghe, care a oferit accesul gratuit pentru pescuit tuturor participanților. În restul perioadei, pescuitul în incinta bălții se face contracost.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Cel mai mic pescar participant a avut vârsta de 4 ani, în vreme ce cel mai mare – 15 ani.

„Dorim să împărtășim pasiunea pentru pescuit și copiilor pentru că de mici trebuie să aprecize activitățile care au valoare pentru ei. Nu ne puteam descurca să facem acest eveniment fără ajutorul autorităților locale, a unor oameni de bine din comună care au dorit să se implice în astfel de activități. Eu îmi doresc să realizăm pe viitor mai multe activități, în special cu copii și cu tinerii. Este ceva nou în zona Dobrogei, este primul concurs organizat pentru copii „, ne-a declarat Andrei Zăvelcă, unul dintre organizatori.

„Prin astfel de activități ne dorim să îi încurajăm pe copii să petreacă mai mult timp în natură, să lase ecranele telefoanelor, ale calculatoarelor, deoparte. Sperăm să facem două ediții pe an. Eu când eram copil veneam pe jos din Topraisar și pescuiam aici, pe același loc unde am organziat astăzi concursul.

Concursul nu s-ar fi putut organiza fără ajutorul mai multor oameni de bine Erchin Demir, Osman Sebat, care a oferit sandvich-uri pentru toți copiii participanți, înghețată oferită de primarul comunei, Ștefănoae Mădălin și Andrei și Vali Manea.”, ne-a spus Iulian Zăvelcă.

Premiile au constat în kituri complete de pescuit, echipamente, rucsacuri, mulinetă, iar toți participanții au primit diplome.

Organizatorii au acordat și un premiu special pentru cea mai mare captură – un săculeț de păstrare și un minciog. Primarul comunei, Stelian Gheorghe, a oferit o termogeantă, specială pentru micii pasionați de pescuit.

„Mă bucur pentru inițiativa lor, am vrut să fiu alături de ei, am fost receptiv la ceea ce mi-au spus atunci când au venit cu ideea concursului, mai ales că este vorba despre un concurs pentru copii. Ei trebuie să fie educați altfel, majoritatea stau în fața calculatoarelor. Măcar o dată-două ori pe an să aibă posibilitatea de a participa la astfel de evenimente, cu atât mai mult cu cât inițiativa vine de la tineri din Topraisar care vor să facă și altceva, sunt pasionați și de pescuit și de sport”, a precizat primarul comunei Topraisar, Stelian Gheorghe.

Peștele nu a tras prea mult, însă distracția a fost pe măsură.

După ce peștele prins de fiecare fintre concurenți a fost cântărit, sub atenta privire a acestora, a fost stabilit clasamentul și desemnați câștigătorii.

Astfel, pe locul III s-a clasat Onuță Andrei, pe locul II  Stăuceanu Matei, iar locul I i-a revenit unei fete Bălan Mădălina, tot ea fiind și cea care a avut cea mai mare captură a concursului.

Locul III Locul II Locul I

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar