Dispecerat integrat
Dispecerat integrat
Publicitate
Clubul Sportiv Medgidia
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, s-a aflat astăzi, 30 iunie, într-o vizită de lucru la Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, acolo unde a avut loc prezentarea efectivelor și tehnicilor structurilor MAI care vor acționa în acest sezon pe litoral. 

În cadrul evenimentului, Lucian Bode a declarat că, la Constanța, va funcționat, de vineri, 1 iulie, un dispecerat integrat care va avea rolul de a coordona activitățile de menținere a ordinii și liniștii publice pe litoral, în perioada sezonului estival.

De asemenea, acesta a mai precizat că la nivelul dispeceratului se vor lua cele mai bune decizii în cazul unei intervenții:

„Pentru eficientizarea misiunilor, pentru prima dată, subliniez, pentru prima dată, la Constanța avem un dispecerat integrat pentru gestionarea momentelor operative în care își pot desfășura activitatea, pe lângă personalul MAI, dacă situația o impune, și parteneri de la celalalte instituții cu atribuții în gestionarea evenimentelor.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

În acest dispecerat vor fi primite imagini în timp real de la autospeciale și elicoptere aflate în teren, iar de aici vor fi coordonate toate activitățile de menținere a ordinii și liniștii publice.

Practic, este o adevărată cameră de comandă, un centru la care informația ajunge rapid, va fi analizata eficient și, la fel de rapid, se va stabili cel mai bun mod de intervenție”, a declarat Lucian Bode în cadrul vizitei la IPJ Constanța.

Costurile pentru amenajarea acestui centru au fost suportate din bugetul MAI, ajungând la 6,2 milioane de lei.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.