Etichetarea sticlelor pentru Bobotează
Etichetarea sticlelor pentru Bobotează
O cantitate uriașă de apă sfințită, peste 100.000 de litri, este pregătită pentru Boboteaza din acest an de către Arhiepiscopia Tomisului. Apa, încărcată în zeci de butoaie puse în fața Catedralei din Constanța, va fi sfințită de arhiepiscopul Teodosie al Tomisului pentru a fi apoi imbuteliată în peste 150.000 de peturi care vor fi oferite credincioșilor, pe malul mării.

Prima etapă constă în etichetarea PET-urilor, operaţiune ce este executată de către voluntari. Sticlele pentru agheasmă sunt etichetate chiar în aceste momente și vor fi umplute în data de 05 ianuarie 2023, în Ajunul Bobotezei.

Mai mulți constănțeni s-au oferit voluntari pentru etichetarea sticlelor ce vor fi umplute cu apă sfințită. Acestea vor fi distribuite credincioșilor, de sărbătoarea Bobotezei.

Precum și în anul 2022, și în acest an vor fi pregătite 150.000 de sticle pentru Bobotează. Totodată, sărbătoarea se va desfășura în Portul Tomis, unde sticlele de agheasmă vor fi așezate sub forma crucii Sfântului Andrei.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

ÎPS Teodosie transmite că vor fi aruncate trei cruci și speră să fie cât mai multe persoane ce vor sări după acestea. De asemenea, acesta se așteaptă să participe 20.000 de constănțeni, în cazul în care anul trecut au fost 10.000 de persoane prezente.

„Apa sfințită vindecă și nu îmbolnăvește”, a spus ÎPS Teodosie.

Etichetarea sticlelor pentru Bobotează
Etichetarea sticlelor pentru Bobotează

Întrebând voluntarii de când participă la evenimentul prilejuit de etichetarea sticlelor care urmează să fie umplute cu agheasmă, majoritatea au răspuns că vin de doi, trei sau chiar patru ani.

Constănțenii precizează că vin de plăcere, să facă o faptă bună în fața lui Dumnezeu, dar și pentru sănătatea celor dragi.

„Al doilea an. Vin de plăcere, să fac o faptă bună în fața lui Dumnezeu și a Sfântului Ioan Botezătorul, pe soțul meu îl cheamă Ioan. Pentru sănătatea lui, a copiilor, a tuturor. Un început de an frumos, deocamdată”, a declarat unul dintre voluntarii prezenți.

„O mulțumire sufletească… trebuie să facem bine. Dacă ajutăm, vom fi ajutați. Dăruim, vom avea” , a spus un alt voluntar, în timp ce eticheta sticlele pentru agheasmă.

Etichetarea sticlelor pentru Bobotează
Etichetarea sticlelor pentru Bobotează
Trebuie să dăm zor ca să putem face toate sticlele

Totodată, dat fiind faptul că 150.000 de sticle vor fi distribuite către constănțeni, voluntarii au lucrat temeinic în aceste zile, pentru a eticheta cât mai multe PET-uri.

Unul dintre voluntarii prezenți au anunțat că a reușit să eticheteze saci de sticle și că mai este doar o zi pentru etichetarea acestora.

Etichetarea sticlelor pentru Bobotează
Etichetarea sticlelor pentru Bobotează

„Saci de sticle… Astăzi, cât se poate de târziu, pentru că mai e o zi de etichetat. Trebuie să dăm zor ca să putem face toate sticlele”. 

Este primul an în care arhiepiscopul Teodosie nu se va mai urca pe cisternele cu apă ca să le sfințească. Se va rezuma doar la butoaiele uriașe aduse în fața Catedralei.

Citește și:

(Foto) 150.000 de sticle cu agheasmă, pregătite pentru Bobotează

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.