Ziua Veteranilor de Război Medgidia
Ziua Veteranilor de Război Medgidia
Anul 2022 marchează împlinirea a 120 de ani de când regele Carol I a instituit calitatea de veterani de război pentru cei care au luptat în Războiul de Independență. Ca simbol al recunoștinței și al respectului pentru veteranii de război și pentru veteranii din teatrele de operații, ziua de 29 aprilie a fost instituită drept Ziua Veteranilor de Război, prin Hotărârea de Guvern nr.1222/10.10.2007, publicată în M.O. nr. 699/17.10.2007. Cu acest prilej, administrația publică locală din Medgidia, alături de Garnizoana Medgidia, a organizat o ceremonie militară specifică.

Aceasta a debutat cu întâmpinarea oficialităților și intonarea imnului național al României.

În continuarea programului au avut loc oficierea serviciului religios și mesajul Șefului Statului Major al Apărării, gen. Daniel Petrescu, transmis de lt. col. Florea Ionuț cu privire la însemnătatea omagiului adus veteranilor de război.

În cadrul manifestării a avut loc ceremonialul de depunere de coroane funerare de către reprezentanții instituțiilor publice locale. Finalul evenimentului a fost marcat de o defilare a Detașamentului de onoare din cadrul Garnizoanei Medgidia.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

 

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!