Greva transportatorilor afectează mai multe județe din țară, printre care și Constanța. De la ora 12.00 transportatorii privați și-au suspendat cursele intrajudețene. Cei mai afectați sunt cei care fac naveta, fie că vorbim despre elevi ori angajați.

De exemplu, microbuzele care efectuează curse între Tulcea şi Constanţa nu au mai ieşit pe traseu astăzi.

Sunt afectate şi unele curse intrajudeţene cum ar fi Constanţa – Năvodari, Constanţa – Cogealac, Constanța – Medgidia.

Și reprezentanţii Metropolitan au anunţat încă de ieri prin afișe că microbuzele firmei nu ies pe traseu între orele 12.00 şi 16.00, urmând să reia cursele, cel mai probabil, după ora 16.00.

De asemenea, și cursele altor transportatori spre Medgidia din Autogara de lângă Gara Constanța ar putea fi reluate, după ora 16.00.

Transportatorii afiliaţi Federației Operatorilor Români de Transport protestează, pe termen nelimitat, solicitând retragerea unui proiect de ordin al ministrului de resort, prin care firmele care operau deja un anumit traseu nu mai au prioritate la noile licitaţii.

Protestul are loc după ce Ministerul Transporturilor a anunţat că vrea să modifice sistemul de punctaj în momentul organizării licitaţiilor pentru trasee, pe motiv că prin sistemul actual s-ar fi format un monopol pe piaţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.