DIICOT
DIICOT
La data de 03 noiembrie 2022, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Caraș – Severin au dispus reținerea pentru 24 de ore a patru inculpați, într-o cauză în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunilor de constituire a aunui grup infracțional organizat,  tentativă de omor calificat, lipsire de libertate în mod ilegal, favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu și fals intelectual.

Măsura a fost luată după ce procurorii DIICOT și ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș – Severin și Serviciul Județean Anticorupție Caraș – Severin au efectuat opt percheziții domiciliare.

Perchezițiile au fost efectuate în județul Caraș-Severin. În urma acestora, au fost ridicate mai multe sisteme informatice și alte mijloace necesare soluționării cauzei. Șapte persoane au fost conduse la audieri.

„În cauză se desfășoară cercetări privind activitatea unui grup infracțional organizat constituit având ca scop săvârșirea infracțiunii de omor calificat cu premeditare, grup care a fost constituit de trei inculpați din orașul Moldova Nouă, județul Caraș – Severin și care a fost sprijinit de alți 4 inculpați, trei dintre aceștia având calitatea de polițist”, se arată în comunicatul transmis de DIICOT.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

În noaptea de 22 spre 23 ianuarie 2021, cei trei inculpați care au constituit grupul infracțional organizat, au bordat, supravegheat și urmărit o persoană vătămată, pe care au atacat-o după ce aceasta a ajuns în dreptul imobilului în care locuiește, lovind-o în mod repetat, cu pumnii, picioarele și o bâtă de baseball și introducând-o împotriva voinței acesteia în portbagajul unui autoturism.

Au încercat să înece victima în Dunăre

Inculpații au transportat persoana vătămată pe marginea fluviului Dunărea unde, unul dintre aceștia a încercat să o înece, ținând-o cu forța cu capul în apă.

Când inculpații și-au dat seama că autoritățile au fost alertate, au lăsat victima într-o zonă de la periferia orașului Moldova Nouă și au reușit să fugă cu sprijinul unui al patrulea inculpat.

„Referitor la activitatea inculpaților care au calitatea de polițist s-a reținut că aceștia au întocmit în mod fals fișa de intervenție la eveniment ca urmare a apelului înregistrat la 112 și au atestat împrejurări necorespunzătoare adevărului, menționând că ar fi fost comisă o infracțiune de lovire sau alte violențe, faptă pentru care este necesară formularea unei plângeri prealabile”, potrvit comunicatului.

Patru inculpați au fost reținuți, dintre care trei au fost arestați

În cursul zilei de 04 noiembrie 2022, fiind sesizat cu propunerea de luare a măsurii arestului preventiv a celor 4 inculpați reținuți în cauză, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus măsuri preventive față de inculpații care au calitatea de polițist, respectiv măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile față de un inculpat și luarea măsurii controlului judiciar față de ceilalți doi inculpați. Cu privire la cel de-al patrulea inculpat, propunerea de arestare a fost respinsă, fără a fi dispusă o măsură preventivă.

Împotriva soluției de respingere a propunerii de luare a măsurii arestului preventiv (3 inculpați), procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș – Severin au formulat contestație.

Oamenii legii continuă cercetările în vederea tragerii la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională.

Foto: Ilustrativ (Arhivă)

OBSERVAȚII:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

PERCHEZIȚII în comuna Cobadin: Șase bărbați au fost reținuți pentru furt calificat de animale, cereale și materiale de construcții

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.