Curtea de Apel București a anulat ultima hotărâre a Guvernului Cîțu de prelungire a stării de alertă, dar și prima hotărâre a Guvernului Ciucă cu același obiect, care este în vigoare în prezent. Judecătorii au stabilit faptul că accesul în mall-uri și la diverse activități nu se poate face doar pe baza vaccinării sau a dovezii trecerii prin boală, ci și pe bază de test RT-PCR sau test rapid. Hotărârea Curții de Apel București poate fi atacată cu recurs la ÎCCJ.

Magistraţii au decis că toţi românii care prezintă un test negativ să aibă aceleaşi drepturi ca vaccinaţii sau cei trecuţi prin boală.

Din decizia instanţei rezultă că, unde până acum accesul era permis doar cu certificat verde, care atesta vaccinarea, sau trecerea prin boală, acum se va putea intra doar cu un test negativ RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore, sau unul antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore.

Asta înseamnă că românii, vor putea intra în mall-uri, magazine comerciale nealimentare, săli de fitness, sau vor putea participa la diferite evenimente, și dacă prezintă un test negativ recent, nu doar cu certificatul verde.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Avocatul Gheorghe Piperea afirmă că hotărârea Curții de Apel București face inutil certificatul verde în actuala formă, pentru că accesul la activitățile pentru care în prezent este obligatoriu acest document se va putea face doar pe bază de test negativ, inclusiv pentru cei vaccinați.

Redăm integral mesajul avocatului Gheorghe Piperea:

„Gomandant de la agțiune este din nou înfrânt în justiție, dar atitudinea sa cinic – dictatorială nu s-a schimbat : nu se împiedică el de Constituție și de sistemul judiciar, tăvălugul sistemului său “eficient”, plin de erori fatale și de continente de bani publici aruncați în contracte secrete, negociate direct mișcându-se în continuare.

Un prim lucru este nou, totuși: există un nou guvern, aparent mai responsabil decât guvernul Cîțu, care a înghițit pe nemestecate toate aberațiile “științifice” ale lui Arafat, cheltuind sute de miliarde (inclusiv bani împrumutați, cu dobânzi colosale) pe “lupta” contra plandemiei, luptă care a cauzat mii de morți, falimentul economic și social în care me afundăm și noua-normalitate, totalitarismul sanitar. Premierul Ciucă, ministrul de finanțe Câciu și ministrul sănătății Rafila ar trebui să ia aminte la hotărârea CapBuc de mai jos, căci responsabilitatea încălcării ei le incumbă – Arafat a știut să se ascundă cu viclenie după fantomatice comiții și comitete și o va face în continuare, susținând, când va fi nevoie, că a cheltuit banii publici pe care guvernul i-a alocat. Orice cheltuială antrenată de hotărâri ilegale de guvern este ilegală – Curtea de Conturi nu va avea de ales și va constata ilegalitatea cheltuielilor din bani public, urmând a le imputa cheltuielile unor persoane fizice.

Dar marea noutate a acestei hotărâri a CapBuc este că obligă guvernul ca, la următoarele hotărâri de prelungire a stării de alertă, să oblige pe toată lumea la efectuarea unor teste pentru accesul în spații publice, la muncă, în mijloacele de transport în comun etc. Toată lumea, adică și persoanele vindecate, și persoanele vakseenate, și persoanele care nici nu au trecut prin boală, nici nu s-au vakseenat!

Așadar, toți ar trebui să facem teste și să ne mișcăm doar dacă avem rezultat negativ!

Adevărul este că, așa cum este notoriu dovedit, persoanele vakseenate se pot îmbolnăvi și pot da boala mai departe, în comunitate. Dacă e să dăm crezare “specialiștilor”, omicronul vieții afectează și persoane vindecate de variantele anterioare ale agentului patogen. Dacă vrem politică de sănătate publică rațională și eficientă, atunci restricțiile trebuie aplicate tuturor celor care ies pozitiv la test (chit că testele pot fi fals pozitive).

Din această perspectivă, codul QR devine, oficial și retroactiv, complet inutil.

Hotărârea CapBuc constată, de fapt, o realitate indeniabilă: țările care au impus obligația vakseenării sau a pașaportului sanitar sunt cele mai lovite de valul V.

E adevărat că ar fi fost perfect fără obligația testării dar: dacă toată lumea va fi nevoită să își achite testele, în maxim o lună se ridica starea de alertă, căci o prelungire și cu o zi ar duce la revolta vakseenaților, inclusiv a entuziaștilor “științei” sanitare SF. Mai ales ei vor fi deranjați că nu mai sunt “liberi” și că nu mai primesc “gratis” teste (adică, plătite fin bani publici, adică din taxele, impozitele și contribuțiile plătite de noi toți, sănătoși, ne-vakseenați, vindecați, vakseenați)”, scrie Piperea pe Facebook.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!