Iodura de potasiu
Iodura de potasiu
Lista farmaciilor unde se distribuie iodura de potasiu necesară în cazul unui accident nuclear a fost publicată pe site-ul Ministerului Sănătății.

”Ordinul privind modalitatea de distribuire a medicamentului iodură de potasiu 65 mg comprimate către populație a fost publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit ordinului, comprimatele vor fi distribuite gratuit populației de către farmaciile comunitare.

Lista acestora este disponibilă pe pagina web a Ministerului Sănătății, la secțiunea Campanie distribuție iodură de potasiu”, se arată în comunicatul MS.

Publicitate
Energia Residence cartier rezidential apartamente de vanzare imobiliare Constanta dezvoltator imobiliar

Ordinul privind modalitatea de distribuire a medicamentului iodură de potasiu 65 mg comprimate către populaţie a fost publicat în Monitorul Oficial.

„În termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a ordinului, direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti transferă comprimatele de iodură de potasiu 65 mg către farmaciile comunitare, cu sprijinul companiilor de distribuţie de medicamente”, informează Ministerul Sănătăţii.

Pentru a intra în posesia iodurii de potasiu 65 mg, cetăţenii se vor adresa medicului de familie, care trebuie să le elibereze prescripţia medicală, iar în baza acesteia, farmaciile vor furniza comprimatele care le revin.

Citește și:

Ministerul Sănătății NU mai distribuie pastilele cu iod. Află care este motivul!

DSP Constanța: ”Iodura de potasiu NU trebuie utilizată preventiv, poate provoca afecțiuni”

Cum se administrează iodură de potasiu. Precizările Ministerului Sănătăţii

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.