Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a sancţionat cu 5.000 de lei societatea care administrează singurul incinerator de animale din judeţ, suspectată că ar fi îngropat ovinele înecate în urmă cu peste un an în Portul Midia în loc să le incinereze.

Directoarea DSP, Mihaela Nicolau, a declarat, pentru AGERPRES, că sancţiunea a fost aplicată, conform hotărârii de Guvern nr. 857/2011, pentru aruncarea deşeurilor solide în alte locuri decât cele amenajate special şi autorizate.

„Nu putem să vorbim despre un pericol la adresa sănătăţii publice până când nu primim rezultatele analizelor prelevate din locul respectiv”, a precizat Mihaela Nicolau.

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) a suspendat, miercuri, activitatea incineratorului de animale din judeţ şi a aplicat o sancţiune de 1.200 de lei, din cauza neconformităţilor constatate în timpul unui control, printre care depozitarea necorespunzătoare a deşeurilor animaliere care nu sunt supuse consumului uman şi nerespectarea fluxului din unitate.

Directorul DSVSA, Mitică Tuchilă, a precizat că probele prelevate din zona în care au fost găsite resturile de animale au fost transmise spre analiză Institutului de Diagnostic şi Sănătate Animală din Bucureşti.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Parchetul de pe lângă Curtea de apel Constanţa a anunţat, în noaptea de miercuri spre joi, că a pus în aplicare două mandate de percheziţii domiciliare pentru stabilirea legalităţii modului în care s-a derulat incinerarea ovinelor înecate pe nava Queen Hind, eşuată în luna noiembrie 2019, în Portul Midia.

Ancheta procurorilor a stabilit că mare parte din deşeurile animale nu au fost distruse prin incinerare, ci au fost îngropate pe un teren.

Citește și:

Leșurile de origine animală găsite pe un teren vor fi incinerate, iar zona va fi decontaminată și ecologizată, anunță Prefectura Tulcea

(VIDEO) Peste 2800 de cadavre de oi din interiorul navei Queen Hind, transportate la incineratorul din Tulcea

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar