Sorin Strutinsky
Sorin Strutinsky
Autorităţile din Italia au refuzat să îl extrădeze în România pe omul de afaceri Sorin Strutinsky şi au dispus executarea pedepsei de 10 ani şi 8 luni de detenţie pentru corupţie într-un penitenciar italian, potrivit informațiilor g4media.ro.

Decizia este recentă şi nu ne-au fost comunicate încă motivele pentru care a fost refuzată extrădarea. Execută acolo pedeapsa de 10 ani şi 4 luni de închisoare. În mod cert, condiţiile de detenţie sunt mai bune acolo”, a declarat pentru sursa citată avocatul lui Sorin Strutinsky, Marius Mocanu.

Sorin Strutinsky a fost condamnat de Curtea de Apel Constanța la o pedeapsă de 10 ani și 8 luni de închisoare pentru trafic de influență în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și spălare de bani. Strutinsky a fost condamnat definitiv la începutul lunii iulie 2020 și a fost dat în urmărire internațională după ce a fugit din țară.

Strutinsky era prietenul și partenerul de afaceri al lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, ambii la acest moment după gratii. Decizia a fost luată de judecătorii Ciprian Coadă și Georgiana Anghel de la Curtea de Apel Constanța. Adriana Ispas, al treilea judecător, a făcut opinie separată în speța lui Sorin Strutinsky. În primă instanță, în acest dosar, omul de afaceri fusese condamnat la 7 ani și 4 luni de închisoare.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Sorin Strutinsky mai are o condamnare în primă instanță la 7 ani și 10 luni cu executare în dosarul ”Polaris”, alături de Radu Mazăre, care a primit 9 ani și 10 luni și Eduard Martin, patronul firmei de salubrizare, care a fost condamnat la 5 ani și 6 luni cu executare. Toate sentințele din dosarul ”Polaris” au fost date în primă instanță.

Vezi și: https://ziarulamprenta.ro/stirile-zilei/sorin-strutinsky-a-fost-condamnat-la-10-ani-si-8-luni-de-inchisoare/63077/

https://ziarulamprenta.ro/stirile-zilei/sorin-gabriel-strutinsky-condamnat-definitiv-la-pedeapsa-de-zece-ani-si-opt-luni-de-inchisoare-depistat-in-italia/86992/

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!