Cântărețul de manele Jador s-a simțit ofensat după ce concertul de la Filarmonica din Timișoara i-a fost anulat și acuză conducerea instituției de discriminare.

Artistul consideră că nu s-ar fi luat această decizie dacă nu era implicat un artist de etnie romă.

Jador îl acuză pe Dominic Fritz, primarul Timişoarei, pentru decizia de a interzice concertul de la Filarmonica Banatului. Și Roxana Iliescu, consilier, a fost acuzată de discriminare.

Iată mesajul transmis de Jador primarului Timișoarei:

„În ultima vreme, m-au sunat majoritatea televiziunilor din ţară pe subiectul că Filarmonica de la Timişoara nu m-ar lăsa pe mine să cânt acolo. Mi-am dat seama, bă, ţigan, manele. Primarul am înţeles că nu a fost de acord şi cu o fată Roxana care a făcut consiliu special pentru ca Jador să nu vină acolo.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Oricum nu o să mai vin acolo, în oraşul Timişoara nu o să mai vreau să cânt acolo, fiindcă mi se pare că sunt nişte oameni…. Da, sunt ţigan şi mă bucur că sunt. Am făcut o facultate, domnule primar, am făcut un master, am încercat să-mi depăşesc condiţia pentru că e greu să pleci de pe câmp, cu oile şi să ajungi Jador. Nu ştiu ce discriminează oamenii ăştia pentru că nu-mi dau seama care este motivul principal, needucaţia mea, poate am părut prea negru şi îi deranjează. Pentru că în muzica pe care o fac nu găsiţi dezacorduri, greşeli gramaticale. Ritmul vă deranjează?

Mi-e foarte ruşine că sunt în situaţia asta, dar e foarte urât să fii discriminat. Am avut atâtea exemple. Am avut Holocaust. Avem un război între oameni care vorbesc aceeaşi limbă. Nu poate să îmi ia cineva dreptul la a cânta, dacă se lua de mine că sunt ţigan nu mă deranja. Sunt ţigan, ăsta sunt eu. Dar eu am fost la şcoală, domnul primar. Faceţi Timişoara de râs. Nu voi mai veni să cânt la Timişoara deoarece am înţeles că oamenii de acolo au fost foarte scârbiţi că eu aş veni să cânt la Filarmonică“, este mesajul lui Jador., a transmis Jador într-un mesaj video pe contul său de TikTok.

Concertul urma să aibă loc pe 17 mai pe scena Filarmonicii Banatul din Timişoara.

Managerul artistului a anunţat că a existat o înţelegere verbală între el şi conducerea filarmonicii, însă directorul Filarmonicii susține că acordul verbal nu a existat și că cererea organizatorilor nu a fost aprobată.

Citește și:

Hoții i-au spart mașina lui Jador în stațiunea Mamaia

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!