(Live) Joe Biden a depus jurământul și este noul președinte al SUA

Președintele ales al SUA, Joe Biden, și viitoarea vicepreședintă Kamala Harris au ajuns miercuri la Capitoliu, unde vor depune jurământul în fața foștilor președinți Barack Obama, George W. Bush și Bill Clinton, dar în absența lui Donald Trump, relatează AFP. Joe Biden depune jurământul pe o Biblie din 1893 a familiei sale.

Joe Biden a depus, miercuri, în faţa Capitoliului, jurământul de învestire în funcţia de preşedinte al Statelor Unite. El a devenit al 46-lea preşedinte american. În discursul care a urmat, el a spus că este o zi în care democrația a învins.

„Aceasta este ziua Americii, aceasta este ziua democratiei, o zi de speranta. America a avut de infruntat multe provocari si s-a ridicat mereu la nivelul asteptarilor. Celebram azi nu victoria unui candidat, ci azi celebram triumful unei cauze, triumful democratiei, a vointei poporului. Am invatat iar ca democratia este pretioasa, dar fragila si democratia a invins (…) Este o natiune formata din ceteteni buni. Timp de secole am muncit să ajungem aici, dar inca mai avem multe de facut, multe de reparat, multe de construit, multe de vindecat”, a declarat Joe Biden.

„Fara unitate nu exista natiune, exista doar haos”, a adăugat el. Președintele american a acuzat faptul că se duce o luptă în SUA între „idealul american ca toti suntem egali” și discriminările rasiale.

Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, a depus jurământul pe o Biblie care aparţine familiei sale din 1893 şi care a fost folosită şi la învestirea sa ca vicepreşedinte în 2009 şi 2013, relatează NBC News.

Această Biblie a fost de asemenea folosită de fiecare dată când a fost învestit senator al SUA. Biblia are o cruce celtică pe copertă.

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar