Mănăstirea „Sfântul Apostol Andrei”
Mănăstirea „Sfântul Apostol Andrei”
Marți și miercuri, în zilele de 29 și 30 noiembrie Arhiepiscopia Tomisului organizează, și în acest an, mai multe evenimente dedicate cinstirii Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României și cel dintâi chemat dintre apostoli.

Marți, în data de 29 noiembrie, de la ora 17:00, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba Vecerniei la mănăstirea „Sfântul Apostol Andrei”, din apropierea localității Ion Corvin.

Miercuri, în data de 30 noiembrie, de sărbătoarea națională legală, dedicată cinstirii Sântului Apostol Andrei, cel care a adus cuvântul Evangheliei pe pământul Dobrogei de astăzi va fi săvârșită Sfânta Liturghie la mănăștirea „Peștera Sfântului Andrei” din localitatea Ion Corvin, iar Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului va susține un concert dedicat Sfântului Apostol Andrei.

Sfânta Liturghie va fi săvârșită de la ora 08:30, iar alături de ÎPS Teodosie, vor fi prezenți următorii ierarhi: Înaltpreasfințitul Iacov, Mitropolit de Mytilene – Grecia, Înaltpreasfințitul Pantelimon, Mitropolit de Maroneia şi Komotini – Grecia, Preasfințitul Demetrios Charbak – Episcop de Safita, Arhiepiscopia de Akkar, Preasfințitul Nikiforos, Episcop de Amorium – Turcia, Preasfințitul Macarie, Episcop Vicar de Ruse – Bulgaria, Preasfințitul Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, și Preasfințitul Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

ÎPS Teodosie
ÎPS Teodosie

Totodată, va avea loc dubla lansare a „Bibliei în versuri de la Cluj” și a colecției „Ecoul veșniciei”.ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă, ing. Ioana Roman, primarul comunei Viișoara, jud. Cluj, Nadia Farcaș, editor editura „Ecoul Transilvan”, Alina Pârvulescu, secretar general A.N.C.R., și Ioan Ciorca, scriitor vor rosti alocuțiuni în timpul evenimentului editorial care este organizat de către Arhiepiscopia Tomisului și editura „Ecoul Transilvan”.

De la ora 17:30, Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului va susține concertul dedicat Sfântului Apostol Andrei la Centrul multifuncțional educativ pentru tineret „Jean Constantin” din Constanța.

Corala „Armonia”:

Corala bărbătească “Armonia” a fost înfiinţată în anul 2001, în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea, la iniţiativa Pr. Arhid. Lect. Univ. Dr. Ion-Iulian Dumitru. A susţinut nenumărate concerte în ţară şi în străinătate. În iulie 2014, în Letonia, a fost desemnat drept cel mai bun cor bărbătesc din lume. Corala “Armonia” a fost medaliată şi la festivalurile din Cincinnati (SUA) şi Graz (Austria).

De asemenea, Corala Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului a participat, în perioada 4 – 14 iulie 2018 la Olimpiada Mondială a Corurilor desfăşurată Tshwane, în nordul Africii de Sud.

Sfântul Apostol Andrei

Potrivit www.crestinortodox.ro, Sfântul Apostol Andrei s-a născut în Betsaida Galileia, localitate situată pe țărmul Lacului Ghenizaret, în nordul Țării Sfinte.

Acesta era fratele lui Simion Petru. Amândoi au fost pescari, alături de tatăl lor. Sfântul Apostol Andrei era evreu astfel că, nu știm cu certitudine dacă Andrei este numele său real, deoarece numele este de origine grecească.

Pentru români, numele apostolului Andrei este legat de lupi.

Foto: Facebook

Citește și:

Moaștele Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, sosesc la Constanța

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.